Celebrity

Daniel Radcliffe was stomverbaasd na lezen 'besmet' te zijn met coronavirus

Nee, de 'Harry Potter'-acteur is vooralsnog kipgezond.

door FilmTotaal om 08:44 in Celebrity
Ophef rond het coronavirus groeit met de dag. Nieuwsgierige mensen volgen het nieuws oplettend, speurend naar negatieve of positieve ontwikkelingen. Nu is daar helemaal niets mis mee, maar er wordt bijwijlen ook het één en ander verspreid dat geen waarheid bevat. En laat zo'n nieuwtje nou net om Daniel Radcliffe draaien.

De ster uit de Harry Potter-films was namelijk begin deze maand het slachtoffer van een slechte grap - het verhaal ging rond dat hij corona had. Een nep Twitter-account van BBC News was hiervoor verantwoordelijk. Dat leverde wat vermakelijke problemen op voor de 30-jarige Engelsman.


Geamuseerd
In gesprek met Vulture legde hij uit dat een make-upartiest het nieuws onthulde: "Ik zei: 'Wat!? Ik weet zeker dat ik het niet heb. Ik heb zojuist in een toneelstuk gespeeld.'" Uiteindelijk moest Radcliffe aan al zijn vrienden, één voor één, uitleggen dat het niet klopte.

Overigens is de dertiger wel vaker de klos geweest als het op nep nieuws aankomt. "Ik vond het meteen wel amuserend. Het is niet de eerste keer dat er iets geks over me geschreven is," legt Radcliffe uit. "Maar ik geloof niet dat een gerucht over mij ooit zo actueel was."


Ernst
"Meestal was het iets willekeurigs, afkomstig van Britse nieuwskranten," vervolgt de acteur. "Dus dit was wel enigszins vreemd. En dan moet je opeens een hoop mensen het bericht sturen: 'Nee, ik heb het coronavirus niet. Alles is goed.'"

Aan het begin van deze maand was het misschien grappig, maar nu - nadat er zoveel mensen zijn heengegaan - vermoedelijk niet. "Ik vraag me af of ze dat nu zouden doen. Nu de ernst van de situatie is ingewerkt. Ik denk niet dat mensen zo snel nog iets zullen verzinnen."

NieuwsFilm

meest populair