Marvel heeft uniek probleem door het coronavirus

Marvel heeft uniek probleem door het coronavirus

Geen enkele andere studio heeft zo'n groot probleem.

Het coronavirus vormt een unieke uitdaging voor heel veel filmstudio's. Maar vooral het Marvel Cinematic Universe lijkt te maken te hebben met een grote uitdaging. Dat schrijft Business Insider in een nieuw bericht over het MCU.

Toen Marvel de Infinity Saga afrondde, was het duidelijk dat de franchise een interessante tijd tegemoet ging. Voor het eerst moest er weer opnieuw opgebouwd worden en dat doet men met nieuwe en oude personages. Maar nu vormt ook de bioscoopagenda een uitdaging.

Nauwgezet gepland
Marvel was druk bezig met de opnames van heel wat films en series. Maar die opnames liggen op dit moment allemaal stil. Dat is natuurlijk een probleem dat wel te overwinnen valt, maar volgens Business Insider ligt het probleem voor Marvel vooral in het vinden van releasedata.

Disney+ verwacht namelijk heel wat content; er zijn maar liefst 10 series in de maak voor de streamingdienst. En daarnaast zijn er nog alle films. Die twee zijn aan elkaar verbonden, maar de films moeten om winst te maken wel in de bioscoop uitkomen. Tegelijk verwacht Disney wel content voor zijn streamingdienst.

Dat maakt het dus complex, want Marvel kan geen films dumpen op Disney+. Daardoor moet de volgorde zoals die nu gepland is, zeer waarschijnlijk aangehouden worden. Volgens Business Insider kan dat echter nog wel eens complex worden, mede doordat alle studio's grote releases uitstellen en nu met elkaar strijden om een steeds schaarser aantal mogelijke releasedata.

NieuwsFilm

meest populair