Algemeen

Marvel heeft uniek probleem door het coronavirus

Geen enkele andere studio heeft zo'n groot probleem.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het coronavirus vormt een unieke uitdaging voor heel veel filmstudio's. Maar vooral het Marvel Cinematic Universe lijkt te maken te hebben met een grote uitdaging. Dat schrijft Business Insider in een nieuw bericht over het MCU.

Toen Marvel de Infinity Saga afrondde, was het duidelijk dat de franchise een interessante tijd tegemoet ging. Voor het eerst moest er weer opnieuw opgebouwd worden en dat doet men met nieuwe en oude personages. Maar nu vormt ook de bioscoopagenda een uitdaging.

Nauwgezet gepland
Marvel was druk bezig met de opnames van heel wat films en series. Maar die opnames liggen op dit moment allemaal stil. Dat is natuurlijk een probleem dat wel te overwinnen valt, maar volgens Business Insider ligt het probleem voor Marvel vooral in het vinden van releasedata.

Disney+ verwacht namelijk heel wat content; er zijn maar liefst 10 series in de maak voor de streamingdienst. En daarnaast zijn er nog alle films. Die twee zijn aan elkaar verbonden, maar de films moeten om winst te maken wel in de bioscoop uitkomen. Tegelijk verwacht Disney wel content voor zijn streamingdienst.

Dat maakt het dus complex, want Marvel kan geen films dumpen op Disney+. Daardoor moet de volgorde zoals die nu gepland is, zeer waarschijnlijk aangehouden worden. Volgens Business Insider kan dat echter nog wel eens complex worden, mede doordat alle studio's grote releases uitstellen en nu met elkaar strijden om een steeds schaarser aantal mogelijke releasedata.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

1 april grap van FT gaat werkelijkheid worden

Ang3l

Avatar

Kan me zelfs voorstellen dat er series, ook al zijn ze af, verzet gaan worden. Puur omdat ze in een bepaalde volgorde en tijdlijn kunnen hangen met de geplande films. Als die films verschijven, gaat de tijdlijn er misschien aan.

Hopelijk gaat dat niet t geval zijn. Want snak naar nieuwe Disney+ content. Schiet echt niet op.

Mav Damian

Avatar

Meschien ook een voordeel. Hebben ze meer tijd om hun projecten verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld DR Strange 2 aangezien ze nog geen regisseur hebben is dit wel de moment om er een te zoeken.

SunChaser

Avatar

Dit werd al voor de 1 aprilgrap gezegd
Zonder BW kan FATWS niet enz

maar Falcon was toch nog aan t opnemen dus BW gaat naar slot Eternals en alles schuift op

GreenHornet

Avatar

D+ later content krijgt is ook niet fijn.
Dan kan je het beter opzeggen.

NieuwsFilm

meest populair