Leia werd ook getraind door Yoda en Obi-Wan Kenobi in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Leia werd ook getraind door Yoda en Obi-Wan Kenobi in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Het personage leerde van iedereen wel wat over de Force.

De onthullingen rond Star Wars: The Rise of Skywalker blijven binnenstromen. Zo horen we nu iets nieuws over Leia en dan specifiek de manier waarop zij over de Force heeft geleerd. Ze is getraind door niemand minder dan Yoda en Obi-Wan Kenobi.

Het boek From a Certain Point of View onthulde al dat Yoda Leia wilde trainen en niet Luke. Yoda had voorkeur voor Leia, omdat hij dacht dat zij de noodzakelijke zelfbeheersing had, die een Jedi nodig heeft. Helaas was het Luke die getraind werd door Yoda voor zijn dood. Vervolgens trainde hij Leia, maar niet alleen.

Yoda en Obi-Wan Kenobi
In de boekversie van The Rise of Skywalker horen we dat Leia getraind is door twee Force Ghosts. "Leia was geen Jedi Master, maar ze had van de beste geleerd. En niet alleen van Luke; door de jaren heen had ze zo nu en dan ook de stem van Obi-Wan Kenobi gehoord in de Force en soms zelfs die van Yoda. Sommige dagen voelde het alsof ze van de Force zelf geleerd had."

Kortom: ook Leia heeft een uitgebreide Jedi-training gekregen en heeft waarschijnlijk van hen geleerd hoe ze een Force Ghost zou kunnen worden. Iets dat ze uiteindelijk in The Rise of Skywalker ook deed. Die film is overigens over vijf dagen te koop op thuismedia.

NieuwsFilm

meest populair