Algemeen

Leia werd ook getraind door Yoda en Obi-Wan Kenobi in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Het personage leerde van iedereen wel wat over de Force.

door Jim Pedd om 09:52 in Algemeen
De onthullingen rond Star Wars: The Rise of Skywalker blijven binnenstromen. Zo horen we nu iets nieuws over Leia en dan specifiek de manier waarop zij over de Force heeft geleerd. Ze is getraind door niemand minder dan Yoda en Obi-Wan Kenobi.

Het boek From a Certain Point of View onthulde al dat Yoda Leia wilde trainen en niet Luke. Yoda had voorkeur voor Leia, omdat hij dacht dat zij de noodzakelijke zelfbeheersing had, die een Jedi nodig heeft. Helaas was het Luke die getraind werd door Yoda voor zijn dood. Vervolgens trainde hij Leia, maar niet alleen.

Yoda en Obi-Wan Kenobi
In de boekversie van The Rise of Skywalker horen we dat Leia getraind is door twee Force Ghosts. "Leia was geen Jedi Master, maar ze had van de beste geleerd. En niet alleen van Luke; door de jaren heen had ze zo nu en dan ook de stem van Obi-Wan Kenobi gehoord in de Force en soms zelfs die van Yoda. Sommige dagen voelde het alsof ze van de Force zelf geleerd had."

Kortom: ook Leia heeft een uitgebreide Jedi-training gekregen en heeft waarschijnlijk van hen geleerd hoe ze een Force Ghost zou kunnen worden. Iets dat ze uiteindelijk in The Rise of Skywalker ook deed. Die film is overigens over vijf dagen te koop op thuismedia.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Tuurlijk, en niet door haar eigen vader die ook een force ghost is zoals we weten van Return of the Jedi. Anakin had het vast te druk met...eh..eh...iets wat ze in een ander boekje gaan verklaren.

Chris23

Avatar

^ idd.
waarschijnlijk was ze nog steeds een beetje boos op haar vader over Aldaraan en zo Smiley face
Persoonlijk was ik na het zien van de OT altijd in de veronderstelling dat als er een Jedi dood ging, en mits hij of zij had forceghost training gehad had (ondanks dat dat al vanaf ROTJ eigelijk al niet meer klopt omdat Anakin ook een ghost word), diegene maar een beperkte tijd als force ghost kon rond hangen en dat het veel energie kost (The Force is GEEN superpower!) voor de overleden Jedi om de "ghost projectie" te toveren, en het daarom steeds maar heel kort kunnen doen en dat de projectie naar verloop van tijd steeds zwakker word en het steeds moeilijker word om het te doen tot het helemaal niet meer gaat en de ghost een word met The Force oid. (Het staat nergens in steen geschreven dat dat zo is, maar in mijn starwars fantasie "klopt" dat meer en is het op die manier allemaal veel mysterieuzer en spreekt het meer tot de verbeelding dan forceghosts die na tientallen jaren nog eventjes xwings uit het water tillen, lightsabers kenne vangen, bliksem toveren en Jedi kunnen trainen. (waarom was het dan niet al jaren normaal dat Jedi`s en Force Ghosts gezellig samen leven en mekaar opleiden enz.)

Hiss

Avatar

^ In the Clone Wars (die canon zijn) wordt duidelijk dat Qui-Gon Jinn de kennis had verkregen om door te leven als een force ghost. Deze kennis heeft hij gedeeld met Yoda en Obi-Wan. Mijn aanname (dus geen canon) is dat Obi-Wan dit op een zeker moment op aan Anakin heeft geleerd.
Jouw idee van een force ghost die gelimiteerd is in zijn krachten lijkt mij ook aannemelijk. De bizarre scene van Yoda die als force ghost een boom laat ontploffen, wat voor Yoda zelfs in levende vorm een vreemde actie is, noem ik dan ook een heel slecht stukje fanfiction. Slechte fanfiction is episode 7 t/m 9 voor mij, mede door een compleet laten ontsporen van het principe van een force ghost.

Master Of Films

Avatar

Chris23 "en spreekt het meer tot de verbeelding dan forceghosts van tientallen jaren oud die xwings uit het water kenne tillen, lightsabers kenne vangen, bliksem kenne toveren en Jedi kunnen trainen."

Hiss "Slechte fanfiction is episode 7 t/m 9 voor mij, mede door een compleet laten ontsporen van het principe van een force ghost."

Dat valt onder het smoesje "subvert your expectations". Filmmakers willen hiermee al gauw de fans laten weten dat zij, de fans, het fout hebben. Tenslotte maken de filmmakers films voor hunzelf en het doelgroep, de schreeuwerige blauwe vinkjes. Niet voor de echte fans. nee, de vestiging waar de fans inzitten moet juist worden afgebroken. The Force Awakens....Hmmm...Awake...wake....The past tense of wake is woke!

Maar als je daar door heen gaat prikken, dan kan je dat vertalen als incapabele talent gecombineerd met een eigen ideologie sausje. Tada een Force Ghost heeft opeens ook WC papier nodig, aangezien Force Ghosts in de Disney area schijt hebben aan de wat mysterieuze en simpele Lucas Force Ghosts.

BTW: ironisch vind ik die Force Ghost Luke wel in TROS.
Hij heeft zijn X-Wing uit het water gehaald. Duidelijk een regelrechte maar tegenovergestelde scene van Empire. Beter goed gejat dan helemaal niet bedacht.
Daarbij wordt in deze scene de oh zo krachtige Rey in haar perfecte Mary Sue in een klap veranderd in een zwak Jedi meisje. Abrams had de memo van Kennedy niet gekregen dat Rey het eigenlijk ook wel kon doen. Yep, in TROS is Rey wel ietsje menselijker geworden. Sorry voor dat laatste enigzins positieve punt van TROS. Ik ga meteen mijn mond spoelen met desinfectie zeep.

Gigan72

Avatar

Je kan zeggen en denken wat je wil over hem maar zonder G Lucas is het gewoon geen Star Wars.

Chris23

Avatar

^De vraag is alleen in hoeverre je Lucas anno 2020 in control moet laten zijn. (de prequels hadden ook (continuiteits)"probleempjes")

Maar wat wel zo is : (een post van me op een engelstalige SW site (mijn antwoord op de vraag of het JJ`s schuld is dat TROS een clusterfuk is) :

""Starwars 1977 : a movie made by somebody that gave everything, even almost his life, to bring his vision (that he thought about for years) to life, and did not stop even if nobody believed in the movie he wanted to make and did (or did his best to) not make any concessions.The Force Awakens (and The Rise of Skywalker) : a movie made by somebody that did not want to make it; he had to be persuaded (both of the times), and every decision he made was checked and altered by a commission that did not have a vision, or real Starwars lore knowledge to speak of, but wanted to make a billion dollars .
And that commission had an agenda and extra demands of stuff (mostly memberberries) that had to be in the movie.


See the difference here? (Both of these movies are flawed, but ... one of these movies is loved by generations and the other is ...mwhe. I bet you can guess wich is wich)""

bron https://www.starwarsnewsnet.com/2020/04/editorial-did-j-j-abrams-help-or-hurt-star-wars.html

Gigan72

Avatar

Of je lucas full control moet geven weet ik niet de PT heeft zeker foutjes masr wees eerlijk dat heeft de OT ook.

Maar weet zeker als lucas ze had gemaakt dat er wel een rode draad in het verhaal zouden hebben.
We hadden zeker geen Palpatine gezien
En ook geen force healing wat echt nergens opslaat Jedi.s zijn niet all powerfull.
En TFA zou geen remake zijn geweest van ANH.

Chris23

Avatar

""Of je lucas full control moet geven weet ik niet de PT heeft zeker foutjes masr wees eerlijk dat heeft de OT ook.""

Dat zei ik toch ook : "(Both of these movies are flawed, but ... one of these movies is loved by generations and the other is ...mwhe. I bet you can guess wich is wich)" Smiley face

Gigan72

Avatar

Oeps
Had het niet goed gelezen .. my bad...

Master Of Films

Avatar

Eens. Ome Lucas erbij halen, maar geen full control. Een situatie zoals The Empire Strikes Back toen Lucas iets minder te zeggen had vanwege Gary Kurtz en Lucas mentor Irvin Kershner.

Geen ja knikkers zoals praatjesmaker en producer Rick McCallum en reggiseur Richard Marquand erbij halen. Beide zaten onder het plak van Lucas. Nieuwe Jar Jar Binks en Ewoks tbv merchandise voor de kids moet flink gedimd worden. Weg met de politieke agenda. Terug naar de basis. Story and characters first!

Chris23 "Echt, met ELK detail is er iets mis met die films ; OMG, wat een c l u s t e r f u k ! ! ! "
Nee toch. Smiley face Zelfs zoiets simpels hebben ze een fout kunnen maken. Werken alleen maar SJW prutsers bij Lucasfilm of zo? Star Wars wordt misbruikt door hun vieze politieke agenda, terwijl ze ondertussen hun eigen product Star Wars niet eens kennen. En de fans maar de schuld geven voor al die negativiteit.

Heel, heel erg jammer. TROS had best een leuke Star Wars film kunnen zijn, maar dan moesten wel de juiste mensen (zowel professional als talentvol) op dat project worden gezet.

Chris23

Avatar

Was vast geen fout, maar ging om memberberries over logic natuurlijk. Smiley face (t zal heus wel ter sprake zijn geweest die beslissing; en dan van tafel zijn geveegd van "joh , bijna niemand ziet het verschil" Smiley face )

NieuwsFilm