'Fantastic Beasts 2' zorgt voor plotgat in 'Harry Potter'-films

'Fantastic Beasts 2' zorgt voor plotgat in 'Harry Potter'-films

Wat heeft de spreuk Appare Vestigium voor gevolgen?

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zien we dat Newt Scamander, Jacob, Tina en Queenie de jacht op Grindelwald openen om de jonge Credence te redden. Na zo'n 45 minuten film reizen Newt en Jacob naar Parijs, waar ze gebruik maken van een toverspreuk.

Als Newt en Jacob aankomt in Parijs, glippen ze de magische stad binnen en staan ze op een groot plein. Daar maakt Newt gebruik van de Appare Vestigium-spreuk, die hen laat zien wat er eerder gebeurd is op die locatie. Daarmee kan Newt ook de aura van Tina zien en volgen waar zij heen ging.

Plotgat in de franchise
Hoe ingenieus die spreuk ook is, het zorgt eigenlijk ook voor een plotgat in de franchise. Want het feit dat men die spreuk heeft, betekent dat andere misdrijven in de Harry Potter-films prima opgelost hadden kunnen worden. Zo zouden de autoriteiten de spreuk gebruikt kunnen hebben om te achterhalen dat het Peter is die de Potters verraden had.

Natuurlijk gaat het wel eens vaker mis met prequels. J.K. Rowling stelde bijvoorbeeld in de Potter-films dat de Accio-spreuk alleen gebruikt kan worden om niet-levende objecten op te roepen. Maar in Fantastic Beasts 2 gebruikt Newt precies die spreuk om zijn Niffler op te roepen. Kortom: foutjes maak je soms...

NieuwsFilm

meest populair