Algemeen

'Fantastic Beasts 2' zorgt voor plotgat in 'Harry Potter'-films

Wat heeft de spreuk Appare Vestigium voor gevolgen?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zien we dat Newt Scamander, Jacob, Tina en Queenie de jacht op Grindelwald openen om de jonge Credence te redden. Na zo'n 45 minuten film reizen Newt en Jacob naar Parijs, waar ze gebruik maken van een toverspreuk.

Als Newt en Jacob aankomt in Parijs, glippen ze de magische stad binnen en staan ze op een groot plein. Daar maakt Newt gebruik van de Appare Vestigium-spreuk, die hen laat zien wat er eerder gebeurd is op die locatie. Daarmee kan Newt ook de aura van Tina zien en volgen waar zij heen ging.

Plotgat in de franchise
Hoe ingenieus die spreuk ook is, het zorgt eigenlijk ook voor een plotgat in de franchise. Want het feit dat men die spreuk heeft, betekent dat andere misdrijven in de Harry Potter-films prima opgelost hadden kunnen worden. Zo zouden de autoriteiten de spreuk gebruikt kunnen hebben om te achterhalen dat het Peter is die de Potters verraden had.

Natuurlijk gaat het wel eens vaker mis met prequels. J.K. Rowling stelde bijvoorbeeld in de Potter-films dat de Accio-spreuk alleen gebruikt kan worden om niet-levende objecten op te roepen. Maar in Fantastic Beasts 2 gebruikt Newt precies die spreuk om zijn Niffler op te roepen. Kortom: foutjes maak je soms...

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

J.K. Rowling heeft last van het George Lucas complex

Darthmar

Avatar

Zodra men prequels gaat maken gaat consequente verhaallijnen de deur uit. Hetzelfde met sequels vaak verpeste die ook allles wat eerder is verteld.
En ik snap het niet waarom. Kijk de eerdere gemaakte film terug en noteer gewoon de belangrijkste informatie en hoppa je voorkomt een hoop ellende.

Coach Boone

Avatar

Met die spreuk hadden alle 7 delen "Harry Potter and the normal schoolyear" geheten

Master Of Films

Avatar

Hoe ingenieus die spreuk ook is, het zorgt eigenlijk ook voor een plotgat in de franchise.
Dat kan je toch oplossen in een 3 delige boekenreeks met de bijbehorende spin-off comics. Kijk maar naar Star Wars. Die doen het ook met TROS.

SimonvanBerlo

Avatar

Je zegt hier dat in de films word gezegd dat accio alleen op objecten gebruikt kan worden maar de films zijn niet canon. Ze zijn gebasseerd op boeken. In de boeken kan accio wel gebruilt worden op levende objecten en ik weet zeker dat iemand het ergens een keer op de pad van Marcel doet.

23VDV23

Avatar

@Darthmar: bij Better Call Saul kunnen ze het blijkbaar wel (prequel op Breaking Bad). En als het dan werkt voegt het ook enorm veel toe. Maar doorgaans zijn prequels inderdaad een bak ellende.

NieuwsFilm

meest populair