Algemeen

C-3P0 had veel grotere rol in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Maar helaas sneuvelde veel van het materiaal.

door Jim Pedd om 09:22 in Algemeen
Acteur Anthony Daniels vertelde tijdens een nieuw interview dat C-3PO een grotere rol had gehad in Star Wars: The Rise of Skywalker dan hij uiteindelijk kreeg. Nu vertelt hij ook voor het eerst over wat die rol precies in zou hebben gehouden.

Daniels sprak met de site IGN over de Star Wars-franchise en dan vooral de afrondende film. "Natuurlijk wordt er heel veel met editing gedaan nadat je klaar bent met de opnames. Dus de rol van C-3PO was veel mooier en breder dan wat je te zien kreeg."

Hoe zag het eruit?
"Maar een aantal van de mooie dingen moesten nou eenmaal verloren gaan, omdat de film al zo groot was. Het was eigenlijk twee films in één, zoals je weet," ging de acteur verder.

"Maar ik vond het wel jammer dat er zoveel sneuvelde, vooral de band die hij had met Poe, gespeeld door de geweldige Oscar Isaac. Dat was gewoon mooi en grappig, omdat Poe altijd geïrriteerd raakte door C-3PO, maar op een mooie manier."

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Het is nu nog steeds een grote rol natuurlijk. Maar het moet toch een grappige sidekick blijven; wanneer je een robot echt een hoofdrol gaat geven kun je er als toeschouwer nooit zo'n grote emotionele band mee hebben of emotioneel door geraakt worden als met een mens of een alien in de hoofdrol.

Hiss

Avatar

^ Ik voel meer een emotionele band met C-3PO dan met Rey, Poe of Finn. Hoe zou dat toch komen?

Master Of Films

Avatar

Hiss "Ik voel meer een emotionele band met C-3PO dan met Rey, Poe of Finn. Hoe zou dat toch komen?"

C-3PO was te zien in de prequels...Duh!

Frietgezicht

Avatar

@ Xeno, de ‘dood’ van die robot in Rogue One deed mij meer dan die van Kylo.

Frietgezicht

Avatar

Had Kylo geen paarse lightsabel?

Als er iemand geconflicteerd was dan was hij het wel :
https://www.filmtotaal.nl/nieuws/71266

Xenolicker

Avatar

^ Aliens, Mutanten, en Vampiers zijn toch vaak een beetje als mensen maar een robot blijft toch altijd wat koud en berekenend. C-3P0 (en ook die robot in Rogue One) is natuurlijk ook een gay personage dus dat verklaart wel dat sommige mensen er toch wat meer binding mee voelen.

SteefL

Avatar

Als je Data uit Star Trek kende, dan had je niks gezegd over robots/droids/cybernetic lifeforms en het als kijker daar minder emotionele band mee hebben. Zelfs de 'dochter' van Data, Lal, wekte in één episode meer emotionele band op dan sommige castleden in 7 seizoenen.

Aan Filmtotaal: het is C-3PO (CeeThreePeeOh), niet C-3P0 (CeeThreePeeZero). Smiley face

Master Of Films

Avatar

SteefL "Zelfs de 'dochter' van Data, Lal, wekte in één episode meer emotionele band op dan sommige castleden in 7 seizoenen."
En geld dat ook voor Dahj en Soji?

NieuwsFilm

meest populair