[Trivia] Hoe steekt het lichtzwaard van Dark Rey in elkaar?

Dark Rey was een gaaf element uit Star Wars: The Rise of Skywalker.

In de categorie leuke trivia, vandaag een bericht over een belangrijk onderdeel van Star Wars: The Rise of Skywalker. Archivaris Madlyn Burkert vertelt over het ontwerpproces dat schuilgaat achter het dubbele lichtzwaard van Dark Rey in die film.

Het was een gaaf moment uit de film: Rey die een kwaadaardige versie van zichzelf zag. Dark Rey had een cool rood lichtzwaard dat er net zo rauw uitzag als dat van Kylo Ren, maar gecombineerd met het dubbele lichtzwaard van Darth Maul. En er zitten heel wat details in, laat Burkert weten.

Het ontwerp
Oorspronkelijk was men van plan om de staf die Rey in de films gebruikt te veranderen in een lichtzwaard. Uiteindelijk besloot men dat maar niet te doen, omdat dit te dicht bij de goede versie van Rey kwam. Om een duidelijk contrast te laten zien met de goede Rey, is er gekozen voor veel rood in het design.

"Er zitten een boel rode details op," begon Burkert. "We associëren die kleur vaak met de 'Dark Side', met het Keizerrijk of de First Order."

Verder vertelt Burkert nog dat het lichtzwaard bij elkaar gehouden wordt door twee magneten. "Het geeft je ook het gevoel dat er echt hitte van af komt. En er zijn wat onderdelen zo geschilderd, dat het ook duidelijk te zien is dat het gebruikt is. Andere elementen hebben tijdens de opnames ook duidelijk wat verf verloren."

NieuwsFilm

meest populair