'Star Wars: The Rise of Skywalker'-boek onthult mogelijk van wie Snoke een kloon is

'Star Wars: The Rise of Skywalker'-boek onthult mogelijk van wie Snoke een kloon is

Kloonde Palpatine deze beruchte Sith Lord?

Uit de boekversie van Star Wars: The Rise of Skywalker komen allerhande nieuwe details naar voren. De film onthulde bijvoorbeeld dat Snoke een kloon was, en het boek liet zien dat ook Palpatine dat was. Maar de band tussen de twee schurken blijft onduidelijk.

Toch geeft een referentie in het boek van Rae Carson wat meer richting als het op de ware identiteit van Snoke aankomt. Op Exegol zit Palpatine vast aan een soort exoskelet dat hem in leven lijkt te houden. In het boek wordt daarnaar gerefereerd als het Ommin-harnas. En die naam is mogelijk verbonden aan Snoke.

King Ommin
In de Legends-boeken en -comics is King Ommin een Sith Lord. Hij was de koning van de planeet Onderon, duizenden jaren voordat de films zich afspelen. Hij gebruikte de Dark Side op zo'n manier dat zijn lichaam helemaal afgebroken werd. Velen dachten dat hij dood was, maar na jaren afwezigheid keerde hij terug om nog eens te strijden tegen de Jedi.

Dat kon hij dankzij eenzelfde harnas als dat van Palpatine. De theorie is nu dat Palpatine Ommin gekloond heeft en dat daar Snoke uit voortkomt. Uit het boek blijkt namelijk dat een persoon zonder Force-connectie klonen gewoon kan, maar dat het complex wordt als je iemand ook Force-krachten wil geven. Dat zou ook kunnen verklaren waarom Exegol vol met dode klonen zit en meteen van wie de gekloonde Snoke afkomt.

NieuwsFilm

meest populair