Domhnall Gleeson heeft gemengde gevoelens over lot General Hux

Domhnall Gleeson heeft gemengde gevoelens over lot General Hux

Blij met het eindresultaat maar er had meer in zijn personage gezeten.

Opgelet: Star Wars: The Rise of Skywalker spoilers!

Niet iedereen is een even grote fan van de laatste Star Wars-films. Buiten het feit dat er veel 'plotholes' moeten worden opgelost door boeken, vonden sommigen bepaalde dingen ook geforceerd of onnatuurlijk overkomen. Hier hoort ook General Hux bij.

In The Rise of the Skywalker werd onthuld dat General Hux, gespeeld door Domhnall Gleeson, eigenlijk een spion was voor de Resistance binnen de First Order.

Hij redt Finn, Poe en Chewbacca van een zekere dood, maar wordt kort na die plotwending zelf uit de weg geruimd. Dit vindt de acteur zelf ook wel zonde.

Jammer
Zo zegt Gleeson: ''Ergens vind ik het wel jammer. Ik denk dat het leuk zou zijn geweest als General Hux nog iets langer in de film had gezeten en juist zijn rol als spion iets meer had kunnen uitbreiden. Dat had interessant kunnen zijn''.

''Toch was het ook wel mooi om opgevolgd te worden door Richard E. Grant's General Pryde. Ik ben al jarenlang een grote van Richard. Als je dan toch plaats moet maken voor iemand, zijn er ergere mensen dan hij''.

Grotendeels tevreden
Toch is de acteur grotendeels blij met het eindresultaat: ''Regisseur J.J. Abrams weet wat hij doet. Mensen waren echt verbaasd toen onthuld werd dat Hux de spion was, dus J.J. had gelijk.

''De film is volgens mij wat hij moet zijn. Er zijn altijd dingen waar je graag meer van had gezien, maar ik snap ook wel dat een film geen zeventien uur lang kan zijn''.



NieuwsFilm

meest populair