Grootste plotholes in films: 'The Shawshank Redemption'

Grootste plotholes in films: 'The Shawshank Redemption'

Een film 100% in orde krijgen is nog knap lastig.

Een fout in een film is zo gemaakt, en dat ondanks de vele miljoenen dollars die er in de productie worden gestoken en de vele malen dat een film erop na wordt gekeken. Soms staat er een misplaatste koffiebeker zomaar in beeld of verdwijnen kogelgaten of deuken spontaan uit voertuigen. Erger zijn de plotholes.

In heel wat grote Hollywood-films zitten plotgaten. Soms verwaarloosbaar klein, andere keren weer veel te opvallend. In The Shawshank Redemption, de eeuwige #1 in de IMDb Top 250, zit een enorme plothole. Mocht je de film nog niet hebben gezien, dan kun je beter stoppen met lezen. Dus let op: SPOILERS.

Plotgat: Shawshank Redemption
Aan het einde van de film van regisseur Frank Darabont zien we hoe Tim Robbins' Andy Dufresne ontsnapt uit de gevangenis. Hij graaft een gat vanuit zijn cel. Hij doet hier jaren over. Om ervoor te zorgen dat de bewakers het gat niet zien, hangt hij voor het gat een poster van actrice Raquel Welch.

Het plotgat is dat de poster gewoon voor het gat zit als Andy Dufresne eenmaal is ontsnapt door het gat. Hoe heeft Andy die poster weer voor het gat gehangen, aan de vier hoeken vastgemaakt zoals velen denken? Dit kan alleen van binnen de cel en niet vanuit de tunnel. Wat denk jij? Check de scène hieronder.



NieuwsFilm

meest populair