Video

Grootste plotholes in films: 'The Shawshank Redemption'

Een film 100% in orde krijgen is nog knap lastig.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Een fout in een film is zo gemaakt, en dat ondanks de vele miljoenen dollars die er in de productie worden gestoken en de vele malen dat een film erop na wordt gekeken. Soms staat er een misplaatste koffiebeker zomaar in beeld of verdwijnen kogelgaten of deuken spontaan uit voertuigen. Erger zijn de plotholes.

In heel wat grote Hollywood-films zitten plotgaten. Soms verwaarloosbaar klein, andere keren weer veel te opvallend. In The Shawshank Redemption, de eeuwige #1 in de IMDb Top 250, zit een enorme plothole. Mocht je de film nog niet hebben gezien, dan kun je beter stoppen met lezen. Dus let op: SPOILERS.

Plotgat: Shawshank Redemption
Aan het einde van de film van regisseur Frank Darabont zien we hoe Tim Robbins' Andy Dufresne ontsnapt uit de gevangenis. Hij graaft een gat vanuit zijn cel. Hij doet hier jaren over. Om ervoor te zorgen dat de bewakers het gat niet zien, hangt hij voor het gat een poster van actrice Raquel Welch.

Het plotgat is dat de poster gewoon voor het gat zit als Andy Dufresne eenmaal is ontsnapt door het gat. Hoe heeft Andy die poster weer voor het gat gehangen, aan de vier hoeken vastgemaakt zoals velen denken? Dit kan alleen van binnen de cel en niet vanuit de tunnel. Wat denk jij? Check de scène hieronder.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Over plotholes gesproken, ik liep net tegen onderstaand filmpje (in 3 delen) op.
Je zal het niet geloven, maar het schijnt dat er in The Rise of Skywalker ook wat plotgaten zitten volgens de meneer die het filmpje gemaakt heeft.
Zo zie je maar, zelfs in films waar de crème de la crème van Holywood gewerkt heeft zijn als je goed kijkt toch nog wat plotgaten op te merken.

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Je zal het niet geloven, maar het schijnt dat er in The Rise of Skywalker ook wat plotgaten zitten volgens de meneer die het filmpje gemaakt heeft."
Chris23 toch...Je gaat toch geen influcener geloven. The Rise of Skywalker heeft geen plotgaten. Alles zit potdicht dankzij de nieuwe boeken en comics, die zijn verschenen na de bioscooprelease. Smiley face

GreenHornet

Avatar

Alle 3 de SW films zijn plotgaten

Timothy

Avatar

@Jeroen: De naam van het verhaal van King is "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" dus dat dacht ik wel (het is al even geleden dat ik de filmversie zag). Wel is er - als ik het goed heb - ook een exemplaar van bovenstaande poster aanwezig in de cel.

Plothole in het bericht? Smiley face

baron nostalgia

Avatar

Haha deze vraag zat ook in family guy ????

Jeroen Pasman

Avatar

Ik vind dit overigens geen plothole.
Meer een nit

Frietgezicht

Avatar

Had daar een keer Tim Robbins wat over horen zeggen.

Je ziet op de poster linksonder tape aan de muur zitten, rechtsonder niet. Het zit boven vast dus hij kon eronder door. Je kunt vanuit binnen één onderkant(kant met de tape dus) vastmaken en de andere onderkant valt dan met zwaartekracht tegen de muur en blijft met tape dat plakt aan beide kanten dan vastzitten. Dat hij die tape in bezit had bleek door die Einstein poster aan de tralies.

Opgelost

Rutherford

Avatar

Zeer verhelderend Frietgezicht.

SunChaser

Avatar

In het boek was het Rita Hayword
In de film Rachel Welsch
In de reboot hangt er een poster van Sylvie Meis

Darthmar

Avatar

Als het gaat om de dame op de poster. Hij vervangt hem in de film. Rita door Raquel.

ErgenAli

Avatar

@Frietgezicht Ja dat klopt maar dan is er alsnog de vraag; hoe de zak die vastzat aan zijn enkels erdoorheen is gekomen zonder de poster te beschadigen.

Rich Art

Avatar

@ErgenAli: Ik denk niet dat die zak er al aanzat op het moment dat het door het gat gaat.. Daarnaast: waarom zou jij de poster optillen, weer laten zakken zodat de zak de poster kan beschadigen, om hem daarna weer op te hangen? Makes no sense...

007

Avatar

plothole of niet het blijft voor mij 1 van de beste films ooit gemaakt.

Chris23

Avatar

^ idd.
The Mist en `t eerste seizoen van TWD mogen er ook wezen.

Colruiter

Avatar

Voor mij was het altijd duidelijk dat hij gewoon onder de poster is gekropen want hij werkte ook steeds met de poster voor het gat. De poster was gewoon essentieel om hem tijd te geven, want anders hadden ze hem veel vlugger op de hielen gezeten. Het blijft natuurlijk een verhaal, in realiteit is de slaagkans van zo'n plan kleiner dan de winkans in de lotto.

Thiver

Avatar

Jeroen Pasman "Het was toch Rita Hayworth ?"

Aanvankelijk wel, maar in latere jaren was het een poster van Raquel Welch.

donniebrasco

Avatar

Wat 'n onzin topic. Zoals @friet al uit de doeken deed, zeker geen plothole laat staan 'n fout!

NieuwsFilm

meest populair