Poll

Wil jij meer 'Star Wars' met Rey na 'The Rise of Skywalker'?

Ze is het hoofdfiguur in de vervolgtrilogie.

door Bram de Groot om 08:42 in Poll
Afgelopen december werd met Star Wars: The Rise of Skywalker een punt gezet achter de negendelige Skywalker Saga. Het hoofdfiguur uit de vervolgtrilogie was overduidelijk Rey, de rol van Daisy Ridley. Hieronder de poll met de vraag: wil jij meer Star Wars met Rey?

In dit artikel vind je SPOILERS uit The Rise of Skywalker, dus let op! De delen The Force Awakens en The Last Jedi laten nog maar weinig los over de functie van Rey in het verhaal. De force is al snel bij haar aanwezig en vrij rap weet ze om te gang met een lichtzwaard. In The Rise of Skywalker komen de echte antwoorden.

Meer Star Wars met Rey?
In Episode IX wordt duidelijk dat Rey een kleinkind is van Ian McDiarmids Palpatine. Ondanks dat opa Palpatine graag zijn kleindochter de boel ziet voortzetten, wordt hij verslagen nadat Rey het licht ziet. Niet veel later stelt ze zich voor als Rey Skywalker. Want ja, iedereen kan een Skywalker zijn!


Nu is de vraag of we ooit nog eens wat van Rey gaan terugzien. Krijgt ze een eigen solofilm, komt er nog een soort van vervolgtrilogie, komt er een serie? Er zijn vele mogelijkheden, aangezien Rey nu het 'Star Wars'-universum binnenstapt als een ervaren Jedi.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Waarom moest deze trilogie met Rey de Skywalker saga afsluiten, als ze letterlijk in de laatste scene haarzelf Rey Skywalker (be)noemt? Dan kan je toch gewoon doorgaan met de Skywalker saga.
Ik heb Ja gestemd. Rey/Ridley heeft veel backlash gekregen vanwege de manier waarop zij en het hele verhaal eromheen geschreven zijn. Daar kan Ridley niet veel aan doen. Zij heeft het heel goed gedaan en ik zie graag meer van haar terug in nieuwe Star Wars films. Maar dan met een consistente karakterontwikkeling. Kunnen ze niet TLJ en RoS rebooten?

Mav Damian

Avatar

Boeie! Star Wars is ook zoiets dat me nooit echt heeft geïnteresseerd. Ben zelfs niet eens begonnen met de Mandalorian serie.
Empire Strikes Back en Force Awakens vond ik persoonlijk de beste in de reeks. Ook vond ik als tiener de serie The Clone Wars best leuk.
Maar als Disney nu blijft nonsens Star Wars films maken als Rise of Skywalker. Ja dan hoeft het voor mij niet meer.
Voor het laatst had ik gelezen dat men een spin-off serie gaat maken over een van de personages die in Rouge One voorkomt. Wie zit daar nu op te wachten?

Frietgezicht

Avatar

Mijn broer zit in een rolstoel maar zelfs hij stond op om de tv uit te zetten toen deze film bezig was

Master Of Films

Avatar

@ridjieddo
Eens, het ligt idd niet aan Ridley. Ik verwijt meer andere personen bij Lucasfilm voor deze clusterfuck van een trilogie.

ridjieddo "Waarom moest deze trilogie met Rey de Skywalker saga afsluiten, als ze letterlijk in de laatste scene haarzelf Rey Skywalker (be)noemt?"

Pablo Hidalgo (creative executive & en lid van de Lucasfilm Story Group)
I like the idea that she's going to be our Skywalker, but she's not a Skywalker. Then, for our purposes, 'the Skywalker' is really a metaphor. It doesn't have to be something that's directly connected to blood.

Chris23

Avatar

Tuurlijk...niet geschoten is altijd mis.

Edit: O, met Rey?
Hmm, ze kenne beter alles wat te maken heeft met de sequels negeren, de OT nou eindelijk `s met rust laten en iets heel nieuws doen denk ik.

adofmirosch

Avatar

Nee, geen een van de nieuwe personages vind ik memorable genoeg op meer van te willen zien. Het idee van Rey begon leuk, een vrouwelijke hoofdrol in een star wars reeks was nieuw. Maar de uitpak is een grote flop geworden helaas.

ridjieddo

Avatar

^ oh ja, logisch...

SunChaser

Avatar

Kylo Ren vermoordt miljarden mensen maar Rey vergeeft hem, kust hem en heelt hem

Nee zo'n trut hoef ik geen film van te zien

Hiss

Avatar

Ik denk dat Daisy Ridley er zelf ook geen zin meer in heeft. Zij kan er ook niks doen dat deze trilogie een groot fiasco was. Zo snel mogelijk al deze nieuwe planeten en karakters vergeten en terug naar de schrijftafel voor een nieuwe voortzetting van Star Wars die wel past in het geheel. En dan nog even het noemen van Canto Bight in the Mandalorian vervangen door een andere zin en iedere link is dan afgesneden naar deze flutfilms.

Oorworm

Avatar

Rey = NEE

DucoZ

Avatar

Wow dat zijn veel ja's. Man man man de fanbase verdient echt graf en schijt films als TLJ en Rise.

DucoZ

Avatar

Ik hoop echt dat de 'ja' fanbase nog vele vele vele malen de bios zaal uit loopt met een genaaid gevoel.

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop vooral een buddie team-up tv serie met finn en poe tussen de gebeurtenissen van TLJ en TROS

Steve-O

Avatar

Het is dat JJ en Disney zo hard gaan op nostalgie dat er een kans is dat ze over tien á vijftien jaar verder gaan met de Episodes *met* Ridley, Boyega en Isaac. De ironie is alleen dat mensen bij lange na geen band hebben met deze drie personages zoals ze dat hadden met Luke, Han en Leia. Het zijn een soort van niks personages. Rey's verhaallijn is een chaos, Finn roept alleen maar REEEEYYY en Isaac kreeg opeens wat ontwikkeling in Episode IX maar dat was een beetje laat. Er zit niet echt een goede rode draad in deze trilogie.

Sunspot

Avatar

Niet in hoofdrol, misschien over tien jaar of zo op laten duiken, of over 20 jaar weer in een hoofdrol.

Onderdoor

Avatar

Na Last Jedi eigenlijk. Misschien iets meer in pornhub afdeling.

Salasander_170917

Avatar

Ik zou zeggen een zelfde soort triologie als de prequels, maar dan na ROTJ de Mandalorian en voor TFA. Hoe de zoon van Palpatine probeert de ontvluchten van de First Order en dit probeert te ondermijnen, hoe de First Order de macht weet te krijgen (Coruscant her-introduceren misschien?) Luke Skywalker die de Jedischool opzet. Ik denk dat hier veel elementen in zitten die plotholes kunnen opvullen en een origineel verhaal kunnen vertellen zonder de huidige cast. Hierbij kunnen dan bijvoorbeeld experimenten in de Force worden geprobeerd door een jonge Ben Solo die in TROS worden gebruikt... natuurlijk nooit goed dat er films moeten worden gemaakt om gemiste kansen op te lossen, maar het zou wel meer basis kunnen geven aan de nieuwste triologie.

Maac

Avatar

Ik heb de moeite niet genomen de laatste film te zien.
Zolang Star Wars in de handen ligt van incompetente filmmakers en overkoepelende betrokkenen zal er alleen maar troep uit de koker komen.
Eén van de slechtste en meest overgewaardeerde franchises in de geschiedenis van cinema.

Mothercopper

Avatar

Please stop. Ik heb deel 4, 5 en 6 in de bios gezien en fenomenaal. Daarna ging het bergafwaarts. De laatste films zijn om te janken. Gewoon stoppen. Genoeg is genoeg

NieuwsFilm