3 gruwelijke wraakfilms die nu gewoon op Netflix staan!

3 gruwelijke wraakfilms die nu gewoon op Netflix staan!

Revenge! Wraak is films blijft toch geweldig.

Op Netflix kun je aardig wat films met het thema wraak terugvinden. In eerdere overzichtjes kwamen we al John Wick, Taken en You Were Never Really Here tegen. Hieronder drie andere films met het thema wraak in een belangrijke rol.

Mad Max (1979)

Regie: George Miller | Hoofdrollen: Mel Gibson, Joanne Samuel en Hugh Keays-Byrne

Deze dystopische actiefilm zet Mel Gibson in de schoenen van de oud-politieagent Max Rockatansky die wraak neemt op een bende motorrijders nadat zij Max' vrouw Jessie hebben gemolesteerd. Het gevolg is een kast-en-muis-spel op het asfalt. Ook Mad Max Beyond Thunderdome staat op Netflix.



Memento (2000)

Regie: Christopher Nolan | Hoofdrollen: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss en Joe Pantoliano

Acteur Guy Pearce speelde in de doorbraakfilm van Christopher Nolan de hoofdrol. Hij is te zien als Leonard, een man die op wraak uit is nadat zijn vrouw is vermoord. Maar zijn geheugen is beschadigd en hij kan alleen dingen herinneren als hij er bijvoorbeeld aantekeningen of polaroid foto's van maakt.



The Revenant (2015)

Regie: Alejandro González Iñárritu | Hoofdrollen: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson

Dit fraaie drama van Alejandro G. Iñárritu leverde hem en hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio terecht Oscars op. In de film zien we hoe DiCaprio's personage Hugh Glass tracht te overleven in de wildernis om uiteindelijk wraak te nemen op Tom Hardy's personage John Fitzgerald die Glass voor dood achterliet.



NieuwsFilm

meest populair