Steven Spielberg redde mogelijk het leven van Babu Frik in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

J.J. Abrams' wezen kreeg aandacht van de grootmeester.

Er waren in Star Wars: The Rise of Skywalker heel wat nieuwe personages te zien. Soms heel menselijk, maar soms ook weer heel anders. Eén van de nieuwe gezichten was die van het wezentje Babu Frik!

Babu Frik zie je in de scène waarin er gesleuteld moet worden aan het moederbord van C-3PO. Het kleine wezentje weet ervoor te zorgen dat de gouden protocoldroid een Sith tekst mag vertalen. Tijdens een vroege screening maakte Steven Spielberg zich zorgen om Frik.

Wat gebeurt er met Babu Frik?
Creature effects creative supervisor Neal Scanlan van Lucasfilm sprak met Empire en gaf aan dat Spielberg nog wel eens de reden zou kunnen zijn dat Frik The Rise of Skywalker heeft overleefd.


"'Het zou een gerucht kunnen zijn, maar ik geloof dat J.J. de film heeft laten zien aan Steven Spielberg, en aan het einde zei Spielberg: 'Wat is er met Babu gebeurd?' Iedereen dacht: 'Oh God, wat is er eigenlijk met Babu gebeurd?'"

Eerder verschenen concept-art liet zien dat er plannen waren om Babu Frik te laten sneuvelen. In de film was hij uiteindelijk te zien in het schip van Zorii Bliss, een andere nieuwkomer gespeeld door Keri Russell.



NieuwsFilm

meest populair