Deze acteurs waren bijna Kylo Ren in 'Star Wars'

Deze acteurs waren bijna Kylo Ren in 'Star Wars'

Adam Driver was niet de eerste keuze.

Adam Driver kennen we natuurlijk allemaal als Kylo Ren. Hij speelde de gevreesde zoon van Han Solo en Leia Organa in drie films. Maar voordat J.J. Abrams hem castte, keek hij ook naar andere acteurs.

Ben Solo, zoals Kylo Ren eigenlijk heet, was ooit een jonge Padawan die getraind werd door zijn oom Luke. Maar de jonge Ben werd tot de Dark Side verleid door Supreme Leader Snoke. Hij verwoestte de Jedi Academy van Luke, verliet zijn familie om zich bij de First Order te voegen en doodde zelfs zijn vader Han. Desondanks voelde Ben altijd iets van de Light Side in zich en doodde uiteindelijk Snoke, om vervolgens te helpen bij het neerhalen van Palpatine.

Bijna iemand anders
Er werden voordat Driver gecast werd, ook andere acteurs overwogen. In de vroege stadia van ontwikkeling, werd Kylo Ren nog Jedi Killer genoemd. Abrams had een bekendere naam in gedachten, waaronder Hugo Weaving en Michael Fassbender. Maar toen de plannen veranderden, en een jongere acteur beter leek, overwoog men Eddie Redmayne.

Helaas ging de auditie van Redmayne bepaald niet lekker. De acteur wist niets over zijn personage en deed zijn auditie met een belachelijke stem die aan Darth Vader moest denken. Vervolgens besloot Abrams om toch maar voor Driver te gaan, die bekend was uit de serie Girls van HBO.

NieuwsFilm

meest populair