Eindgevecht 'Star Wars: The Rise of Skywalker' heeft connectie met de prequels

Eindgevecht 'Star Wars: The Rise of Skywalker' heeft connectie met de prequels

Een mooie verwijzing in de franchise!

Star Wars: The Rise of Skywalker is misschien geen perfecte film, maar het gevecht tussen Kylo Ren en Rey op de overblijfselen van de Death Star is toch gaaf om te zien. En het is een belangrijk moment in de film, dat ook nog eens subtiel knipoogt naar een heel ander moment uit de franchise.

We weten van George Lucas dat het altijd de bedoeling is geweest om met de films terug te grijpen op eerdere delen. Dat is ook wat J.J. Abrams doet met deze derde filmcyclus en The Rise of Skywalker verwijst naar Revenge of the Sith. En doet dat specifiek met het gevecht tussen Kylo Ren en Rey.

Het oceaanduel
Een redditer stelt het volgende: "het duel op de oceaan is bijna een reflectie van het duel tussen Anakin en Obi-Wan op Mustafar, maar hier wordt Kylo juist iemand van de 'light side'. Ze gebruiken water in plaats van vuur en lava. Water betekent leven en vrede, in tegenstelling tot lava dat voor haat en lijden staat."

Daarmee is dit gevecht dus eigenlijk het tegenovergestelde van het duel in Revenge of the Sith. Daarin wordt Anakin juist definitief een strijder voor het duister, waar Kylo Ren hier juist een strijder van het licht wordt.

NieuwsFilm

meest populair