Salma Hayek moest 'dommer klinken en sneller praten'

Salma Hayek moest 'dommer klinken en sneller praten'

Verre van plezierig, uiteraard.

Het zit Salma Hayek eigenlijk niet mee. De beeldschone Mexicaans-Amerikaanse actrice heeft aardig wat films achter de rug en is al met al best tevreden over haar werk. Maar als het aan Hayek lag paste ze meer technieken toe die ze van haar Mexicaanse acteercoach heeft geleerd. De gelegenheden zijn er vrijwel niet.

Dat onthulde de 53-jarige in een interview met Total Film. "Helaas heb ik nooit veel kansen gehad om rollen te doen waarbij ik dingen kan uitvoeren die ik geleerd heb. Of je leert ze maar [de filmmaker] staat het niet toe."


Dommer
Volgens de Hitman's Bodyguard-ster kan het altijd erger: "Het is voorgekomen dat regisseurs tegen me zeiden: 'Dommer en sneller. Klink dommer en praat sneller.'" Hayek lijkt de filmmakers in ieder geval door en door te steunen en doet altijd wat haar opgedragen wordt. Dat heeft ze van haar acteercoach.

Zieker
Haar Mexicaanse leraar was kennelijk een harde. Hayek verklaart: "Eén keer daagde een student niet op, pas drie dagen later. Met een briefje van zijn dokter. [De acteercoach] vroeg aan hem: 'Is dat je overlijdensakte? Je mag vertrekken en nooit meer terugkeren.'"

De leraar vond ziek zijn geen goede reden om absent te zijn. "'Als je in het ziekenhuis lag dan zou ik het begrijpen,'" gaat Hayek als de man verder. "'Maar twee dagen in bed... Kom niet hier met een papiertje. Dit is geen grap. Je zet je hier volledig in of je hoort hier niet.'"

NieuwsFilm

meest populair