De LEGO-franchise gaat weer helemaal knallen!

We krijgen meer films dankzij een nieuwe samenwerking.

Er waren al geruchten dat dit zou gebeuren en nu is het zeker. Universal Pictures en de LEGO Group hebben een vijfjarig partnerschap gesloten om nieuwe films in de Lego-franchise te maken. Eerder waren die rechten in handen van Warner Bros.

The Lego Movie was de eerste film in de franchise en die bleek behoorlijk succesvol. Vervolgens lanceerden de LEGO-group en Warner meerdere films in de franchise, met wisselend succes. Uiteindelijk was er wel genoeg succes voor Universal om de boel nu over te nemen.

Meer films
Zodoende kunnen we de komende tijd meer films in de franchise verwachten. Volgens Jill Wilfert van de LEGO Group is Universal Pictures "eraan toegewijd om unieke verhalen te laten vertellen" en vormt deze samenwerking een heel "nieuwe fase van filmmaken".

Gezamenlijk gaan ze een visie op de franchise uitwerken die hopelijk dicht bij het succes en de creativiteit van de eerste films blijft. "We kijken ernaar uit om een nieuw hoofdstuk van LEGO-films te mogen bouwen met Jill en het LEGO-team", aldus Donna Langley van Universal.

NieuwsFilm

meest populair