Algemeen

Woeps! Nieuw plotgat onthuld in 'Star Wars: A New Hope'

Waarom vertelt R2-D2 niet gewoon dat Vader Luke's pa is?

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Er is eigenlijk iets geks met Star Wars: A New Hope. In de film ontmoeten C-3PO en R2-D2 vrij vroeg de jonge Luke Skywalker. Maar R2-D2 weet meer over Luke en zijn familie dan hij vertelt. Maar waarom doet hij dat niet?

Een fan vertelde kortgeleden op witter dat zijn dochter hem vroeg: "Als R2-D2 er het hele verhaal is geweest en zijn geheugen niet is gewist, waarom heeft hij Luke dan niet gewoon verteld dat Vader zijn vader was?" Daar reageerde acteur Mark Hamill op met een geinige tweet (waaruit blijkt dat hij het ook niet weet):


Het meisje heeft natuurlijk wel een punt. Waarom heeft de kleine robot dat niet gewoon verteld? Wellicht wilde hij het gewoon niet, of vond hij het een te pijnlijk geheim om te onthullen. Natuurlijk zullen we het nooit weten, en is het gewoon een van de details die niet zo lekker lopen door het feit dat de prequels pas later zijn gemaakt.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Janushhw

Avatar

Werd hun geheugen niet gewist aan t eind van revenge op bevel van Organa?

Chris23

Avatar

Dat is geen plotgat van Star Wars.

Toen Lucas de prequels schreef was hij omringt door jaknikkers die hem niet op zijn fouten wezen.
Het meisje heeft inderdaad een punt, maar het is dus, woeps!, een van de vele plotgaten van de prequels, niet een plotgat van de Originele Trilogie.
Net zoals dat het vreemd is dat Obi One R2 en 3PO niet herkend.
Hier, nog een :
Han zegt op een gegeven moment tegen Luke : "Kid, I've flown from one side of this galaxy to the other. I've seen a lot of strange stuff, but I've never seen anything to make me believe there's one all-powerful Force controlling everything. There's no mystical energy field that controls my destiny. It's all a lot of simple tricks and nonsense."
Maar in de prequels, woeps!, kent Chewbakka Yoda en weet hij van de Jedi Counsel aangezien hij er bij staat als Yoda met andere Jedi communiseert (volgens mij staat ie dr zelfs bij om Yoda uit te zwaaien als hij naar dagobah gaat.Smiley face ...dus hij weet meer dan genoeg over de Jedi)
En zo zouden we nog wel even kunnen doorgaan.
De prequels en de sequels zijn allebei dumpsterfires die de Originele Trilogie degraderen.
Maar ... er zit 1 goede tip in de prequels:


Daar bedoeld hij mee; sequels?, prequels?, kwiet allebei nie wa da is Smiley face.

@ Janushhw : dat was alleen 3PO.


Colruiter

Avatar

Het beste aan de prequels blijft de Emperor, hij is de enige die de films nog draaglijk maakt... hij geniet van zijn rol, lijkt om één of andere reden goede teksten te hebben (mss mocht hij ze zelf schrijven van Lucas) en als hij in beeld is vergeet je even dat je in een CGI-wereld zit. Dat maakt Rise of Skywalker dan ook het perfecte orgelpunt van de Star-Wars-prequel/sequel-trilogieën... ze maken het laatste dat nog ongeschonden door de prequels is gekomen ook nog kapot. Chris23 heeft groot gelijk... de prequels sluiten totaal niet naadloos aan op de originele trilogie, en het is verbazend gezien de schrijver dezelfde is, maar er is nog een franchise die dat vreemde probleem heeft... Fantastic Beasts lijkt ook geschreven door iemand die vaag de Harry-Potter-boeken heeft gelezen. Star Wars heeft altijd veel te veel krediet gekregen, niet dat de originele films geen goede films zijn, maar ze kregen soms een Citizen Kane/Godfather-label opgekleefd, waardoor veel te veel verwacht werd van vooral Lucas. New Hope was goed door de acteurs, de voor die tijd ongeziene effecten en de muziek, Empire Strikes Back was goed door de acteurs, de ongeziene effecten, het sterke verhaal en de muziek, Return of the Jedi bereidt ons eigenlijk al voor op de Lucas van de prequels, maar wordt nog gered door de acteurs, de ongeziene effecten, de heel sterke confrontatie tussen Luke, Vader en Emperor en de muziek, maar in Jedi zaten al heel veel elementen die toonden dat Lucas geen masterstoryteller is, dat hij in niets een master is buiten in het merchandising en het melken van zijn ene goede idee en zijn doorzettingsvermogen en zijn passie op dat moment mid-jaren-70. In de prequels mis je vooral die passie, want de idee van de prequels (de 'rise of the emperor' en de 'rise of Vader') was schitterend, maar de uitvoering was zo zwak. Ik heb medelijden met en bewondering voor Hayden, hij mocht een iconische rol spelen en werd dan gedwongen om lijnen te zeggen en scenes te spelen die telkens als je ze hoort of ziet de tenen doen krullen.

centr1no

Avatar

Is er een reden waarom R2-D2 uit zichzelf die informatie moet delen?
Is er überhaupt ergens in de films een moment waar R2 uit zichzelf informatie deelt?

JackyMax

Avatar

Aan het einde van EP III geeft Senator Organa aan Captain Antilles de opdracht om hun geheugen te wissen, Waarop 3PO nog reageert ook... Maar dat Obi Wan R2 niet herkend dat is wel een vraag die blijft hangen!!

Frietgezicht

Avatar

Dit is typisch zo’n prequel waarin ze schijt hebben aan de originele films omdat het uitkomt of ze zelfs dingen vergeten zijn.
Kijk naar Better Call Saul waar elk detail moet aansluiten op Breaking Bad. Het is gewoon de moeite, liefde voor het origineel en professionaliteit die in deze serie wel gestoken is en bij de films niet.

Frietgezicht

Avatar

^ Yep, en laten we eerlijk zijn, wij zijn movie nerds hier op FT. Onze familie, vrienden en buurman heeft die ‘plotgaten’ niet door. 95% kun je gewoon in de maling nemen.

Eddie Singer

Avatar

Niemand vroeg R2-D2 iets....

Xartooox

Avatar

Waarom zoveel haat tegen de prequels. neem eens een kijkje op star wars theory op YouTube daar zal je het juiste antwoord vinden

NieuwsFilm

meest populair