Harrison Fords (77) vliegbrevet wéér in gevaar na incident

Harrison Fords (77) vliegbrevet wéér in gevaar na incident

Worden zijn vleugels nu echt afgenomen?

Blade Runner 2049-acteur Harrison Ford is het afgelopen weekend met een akelig gevoel tegemoet gegaan. De Amerikaan is namelijk weer eens betrokken geweest bij een voorval op het vliegveld dat voorkomen had kunnen worden.

De inmiddels 77-jarige Amerikaan was met zijn Aviat Husky-vliegtoestel geland bij het Hawthorne Airport in Californië, reed vanaf de landingsbaan naar de taxibaan, ging deze af en stuurde nadien de landingsbaan weer op. De luchtverkeersleiding had Ford geen toestemming gegeven, omdat een ander toestel gebruik maakte van de baan.



Misverstand
Volgens een woordvoerder van de acteur was het daadwerkelijk een vergissing. Hij dacht dat de luchtverkeersleiding over de radio zei dat hij z'n gang mocht gaan. "Onmiddellijk gaf hij de fout toe en bood hen zijn excuses aan voor de vergissing," meldt de woordvoerder.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (de FAA - Federal Aviation Administration) is nu een onderzoek gestart naar het incident. Ford was aan het vliegen om zijn toestel en vliegtalenten op peil te houden.

Niemand is gewond geraakt en dat was ook niet mogelijk, meldt Ford's woordvoerder. Hetzelfde geldt voor een botsing, want de toestellen waren namelijk een kilometer van elkaar verwijderd. Zie hier.

NieuwsFilm

meest populair