Hoe Star Wars de regel van de 'Sith Rule of Two' kon doorbreken

Hoe Star Wars de regel van de 'Sith Rule of Two' kon doorbreken

De regel blijkt niet helemaal te kloppen.

Fans zetten al een tijdje vraagtekens bij de Rule of Two van de Sith in de Star Wars-franchise. Lucasfilm en Disney hebben die regel nu op subtiele wijze teruggedraaid.

In de Star Wars-prequels leerden we dat de Sith millennia in het geheim konden bestaan dankzij een geheime regel: de Rule of Two. Er was volgens Yoda altijd een leerling en een meester. Die regels waren al wat afgezwakt toen Darth Maul de gebeurtenissen van The Phantom Menace overleefde en we facties als de Sith Inquisitors en de Knights of Ren leerden kennen.

Hoe zit het?
Screen Rant las de afgelopen tijd een boekversie voor kinderen van Star Wars: The Rise of Skywalker. Daarin leest Rey een oude tekst, die erop wijst dat de Jedi de Rule of Two verkeerd geïnterpreteerd hebben. Het blijkt dat er meer dan twee konden zijn, maar dat twee Sith altijd heersten over de rest.

De Sith Lord zit op de troon op de planeet Exegol, en een leerling bevindt zich in het sterrenstelsel om daar voor chaos te zorgen. Op een dag neemt de leerling de plek van zijn meester in. Op die manier verklaart Lucasfilm nu het complete leger van Sith-cultaanhangers en Sith Stormtroopers op Exegol, zonder de regel volledig te verbreken.

NieuwsFilm

meest populair