Wat is 'Transformers: Beast Wars' nou eigenlijk en waarom worden fans er zo blij van?

Wat is 'Transformers: Beast Wars' nou eigenlijk en waarom worden fans er zo blij van?

Dit moet je weten over de mogelijk zevende film in de franchise.

Vorige week bleek dat er een zevende Transformers-film gemaakt wordt. Mogelijk wordt dat een Beast Wars-film, iets waar heel veel fans behoorlijk blij van worden. Maar wat is dat eigenlijk?

Tot nu toe zijn de films in de Transformers-franchise behoorlijk succesvol. Sinds The Last Knight wordt er wel gewerkt aan een nieuwe richting, onder meer met Bumblebee. Dat was een veel kleinschaligere film en een stap in de goede richting. En nu komt er dus mogelijk een Beast Wars-film.

Dit zijn de Beast Wars
Als er een film komt, wordt die vermoedelijk gebaseerd op de televisieserie Beast Wars: Transformers die van 1996 tot 1999 te zien was. De serie speelde zich af in de toekomst van de oorspronkelijke franchise en volgde de Maximals en Predacons, afstammelingen van de Autobots en de Decepticons.

In de serie strijden Megatron (de leider van de Predacons) en Optimus Primal (de leider van de Maximals) met elkaar. Door een ongeluk tijdens dat gevecht komen ze terecht op een mysterieuze planeet (een prehistorische Aarde) die vol zit met ruwe Energon. Dat is zo krachtig dat het giftig is voor de robots.

Om te overleven nemen ze daarom andere vormen aan, namelijk die van zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en dinosaurussen. Op de planeet vechten de goede Maximals tegen de kwaadaardige Predacons. Interessant is ook dat Maximals hun vorm lenen aan zoogdieren, vogels en vissen en de Maximals lijken op reptielen.

Waarom zo interessant?
Het vervelende aan de Transformers-films van Michael Bay is in zekere zin dat de films wel aan elkaar verbonden zijn, maar dat ze elkaar continu tegenspreken. Zo lijken de Transformers pas als de eerste film begint op Aarde aan te komen, maar blijkt dat Bumblebee in de jaren tachtig op Aarde aankwam. Vervolgens bleek hij ook al in de Tweede Wereldoorlog gevochten te hebben.

Een Beast Wars-film kan dat repareren, want deze speelt zich af in de prehistorie van planeet Aarde. Ook hoeven er geen mensen in de film voor te komen, door de setting. Een irritatie van veel fans aan de Bay-films is dat de robots secundair zijn aan de gewoonlijk vrij irritante mensen. Die krijgen hier helemaal geen rol in.

Door de franchise meer te richten op de robots en mensen achterwege te laten, maar ook een heel ander tijdstip te kiezen dan de Bay-films, wordt er de nodige afstand gecreëerd. Hopelijk is dat genoeg om de franchise een broodnodige boost te geven en te herlanceren.

NieuwsFilm

meest populair