Humor

Waarom deze 'The Matrix: Reloaded'-personages zo controversieel waren

De tweeling bleek nogal controversieel.

door Jim Pedd om 06:00 in Humor
The Matrix: Reloaded stelde ons voor aan de tweeling. Dat waren twee wezens die heel erg leken op albino's en behoorlijk controversieel werden, begin jaren 2000. Maar waarom eigenlijk?

De tweeling was in feite een ghost in the machine, die door muren en auto's konden bewegen zonder daarin tegengehouden te worden. En ze konden niet neergeschoten worden, schade die ze opdeden resetten. Als gevolg van die geest-achtige staat van zijn, waren ze uiterst bleek.

Toch controversieel
De tweeling bleek controversieel. Screen Rant schrijft dat het filmpubliek vroeg geleerd heeft dat een albino "een kwaadaardig personage is. Het is onderdeel geworden van de taal van film." Dat is natuurlijk niet heel mooi, want het is een volledig onterechte status.

Dit onderdeel werd dus snel controversieel en daar moest Warner Bros. op reageren: "Het is niet onze intentie om welke groep mensen dan ook neer te zetten als schurken. Er is een grote verscheidenheid aan personages van alle soorten fysiek, die zowel helden als schurken spelen in deze films." Technisch gezien is de tweeling ook geen albino; ze hebben namelijk zwarte wenkbrauwen.

Handig was het dus niet, maar duidelijk wel onbedoeld.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Dit waren zeer originele en coole villain sidekicks. Juist leuk dat albino's hierdoor ook een keertje in films vertegenwoordigd waren.

starbass

Avatar

Kom op wat een onzin; Alsof ieder fictief personage zijn haar complete bevolkingsgroep zou representeren.

Lees trouwens het screenrant verhaal, daar komt het een stuk beter uit de verf dat er in die tijd ook een aantal andere films waren waar ook 'albino bleke' personages de badguy waren; dat zorgde dus voor een soort onbedoelde trent.

Dat is naderhand wel redelijk gestopt geloof ik. Met in Wolverine zelfs een albino als good guy.
Niks aan de hand hier, move on.

Chrischzz

Avatar

Deze link had ik dus al nooit gelegd bij deze jongens..
Ik vroeg me eerder af waarom ze na de snelweg scene niet meer te zien waren.

Hun "death"scene is behoorlijk vaag en zo dood kunnen ze niet zijn.

Frietgezicht

Avatar

In de serie Banshee ( wat trouwens best een onbekende serie is terwijl die ontzettend goed is) zit een albino die nog 3x erger is dan deze gasten.

McKelly

Avatar

Wat een wereld leven we toch in tegenwoordig. Waarom wordt alles altijd zo zwart wit gezien? Mensen zijn toch wel in staat om characters uit een film los te zien van de werkelijkheid? Als ik de James Bond films moet geloven is iedere blanke man met een jacht dus een slechterik? Mensen die dit oordeel hebben zijn zelf het meeste aan het generaliseren, want zij leggen dit verband toch echt zelf. Maar goed, als dit al in 2000 was, is het voor de rest ook alleen maar erger geworden. Erg triest als je het mij vraagt.

horizon

Avatar

Wat als volgende?

Als je een bril draagt ben je net als Michael Douglas in Falling Down een gevaar voor de samenleving?

Raki-Pure

Avatar

Heb de tweeling nooit gezien als een albino … wat een associatie zeg … als je lang genoeg doorgesuggereerd kun je je van alles inbeelden

Sunspot

Avatar

Zag er gewoon cool uit, denk dat dat het meer was, niks mis mee.

NieuwsFilm

meest populair