Verrassende eerste naam voor gameverfilming 'Borderlands'

Verrassende eerste naam voor gameverfilming 'Borderlands'

Goed nieuws voor Eli Roth (Hostel), die de film zal gaan regisseren.

Goed nieuws voor de geplande verfilming van het computerspel Borderlands: Cate Blanchett gaat erin spelen. De rol waar het om gaat is Lilith, een van de vier speelbare personages uit de eerste Borderlands-game, die sindsdien altijd onderdeel van de franchise is gebleven.

Volgens de mythologie van Borderlands is Lilith afkomstig van de planeet Dionysus en een van de zes Sirens, een groep vrouwen met ongelofelijke krachten. Vroeger zou tweevoudig Oscar-winnares Blanchett niet snel in beeld komen voor zo'n rol, maar met haar bijdrage in Thor: Ragnarok (2017) heeft ze al laten zien dat ze ook best openstaat voor luchtigere projecten.

Drie sequels
De originele game uit 2009 speelt zich af in de verre toekomst en volgt een groep "Vault Hunters" die op een planeet genaamd Pandora op zoek zijn naar een buitenaardse schat. Er werden drie vervolgen gemaakt: Borderlands 2 in 2012, Borderlands: The Pre-Sequel in 2014 en Borderlands 3 in 2019.

De Lionsgate-productie wordt geregisseerd door Eli Roth, met wie Blanchett eerder al samenwerkte aan de familiefilm The House with a Clock in Its Walls uit 2018. Het scenario komt van Craig Mazin, die voor HBO ook al druk is met het script van de geplande tv-serie rondom het computerspel The Last of Us.

NieuwsFilm

meest populair