Twee beelden 'Avatar 2' teasen de onderwaterwereld van Pandora

Twee beelden 'Avatar 2' teasen de onderwaterwereld van Pandora

James Cameron neemt ons mee naar een heel nieuw deel van zijn wereld.

Er zijn gave foto's vrijgegeven voor Avatar 2, die laten zien welke onderwatertechnologie James Cameron gebruikt om de oceanen van Pandora tot leven te brengen.

Er zijn twee foto's van de set vrijgegeven. Die laten zien hoe Cameron zijn castleden laat horen wat hij van ze verwacht, voordat ze het water induiken om hun performance capture op te nemen. Verder is er een geinig detail: je ziet een witte laag op het watroppervlak drijven. Dat zijn balletjes die voorkomen dat het licht interfereert met de onderwateropnames.




Cameron werkt al jaren aan deze tweede Avatar-film. Het is het eerste van vier geplande vervolgen en onderdeel van een familiesaga. We volgen Jake en Neytiri weer, die nu kinderen en een fijn leven hebben op Pandora. Maar de mensen komen natuurlijk weer terug, om hen lastig te vallen.

Ditmaal duikt het vervolg ook de oceanen van Pandora in, wat nog niet eerder gebeurd is in de franchise. Het is ook behoorlijk ambitieus, want het brengt een nieuwe wereld naar de bioscopen die we tot nu toe alleen in Aquaman zagen. Maar dat is een fantasywereld en James Cameron kiest met zijn tweede Avatar-film voor een meer realistische weergave van de onderwaterwereld.

De release staat gepland voor 17 december 2021.

NieuwsFilm

meest populair