Algemeen

Darth Vader is niet langer het populairste 'Star Wars'-personage..

Baby Yoda doet het een heel stuk beter dan Darth Vader!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Darth Vader is niet langer het meest populaire Star Wars-personage. Sinds de franchise meer dan veertig jaar geleden gelanceerd werd, is Vader het gezicht van de franchise. Maar nu is e reen nieuwe nummer één.

SEMRush verzamelde data van de zoekmachine van Google en ontdekte dat de top 10 meest gezochte Star Wars-personages veranderd is. Nu staat niemand minder dan Baby Yoda op de eerste plek, met gemiddeld 4,7 miljoen zoekopdrachten per maand de afgelopen twaalf maanden.

The Mandalorian
Ook The Mandalorian scoort goed, met een kleine 2,5 miljoen zoekopdrachten per maand. Vader is helemaal naar de derde plek verschoven met gemiddeld 893.250 zoekopdrachten per maand. Op plaats vier staat Yoda zelf, met 882.500 zoekopdrachten, gevolgd door Kylo Ren en Chewbacca.

Plek zeven is voor Anakin Skywalker, gevolgd door Boba Fett en Luke Skywalker. Hekkensluiter is Jabba the Hutt, die 403.250 zoekopdrachten per maand binnen weet te hengelen. Dat niet Kylo Ren of Rey het meest populair is, maar de cast van The Mandalorian, laat zien dat Star Wars: The Rise of Skywalker een stuk minder leeft bij fans dan de serie.

Hieronder een foto van Baby Yoda.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Als je een onderzoek doet onder liefhebbers i.p.v. kijkt naar Google resultaten, dan staat Vader echt nog wel bovenaan de lijst. Baby Yoda zal ook zeker hoog staan, maar of de Mandalorian een plek heeft in de top 10..

Frietgezicht

Avatar

Dark Side Bitches, dat er op basis van zoekresultaten wordt beoordeeldt hoe populair iemand is, is een beetje raar aangezien het logisch is dat als er iets nieuws uitkomt men het gaat google-enenen. Je kan je beter versteld van staan dat men vandaag de dag, vaker op Darth Vader op gooogle zoeken dan als Keylo palpatine.

Mav Damian

Avatar

The Mandalorian nog niet gezien. Is het de moeite?

Monojaxx

Avatar

Darthy blijft mijn favoriet, dan Boba Fett en dan pas baby Yoda.
Jabba de Hutt lijkt teveel op mijn pedicure, dus die staat vrij onderaan.

Chrischzz

Avatar

Er op zoeken met Google betekend niet dat iemand populair is.

Wel dat ze qua interesse blijkbaar goed scoren omdat mensen er iets van willen weten.

Bilbo

Avatar

Ik zou sterven voor Baby Yoda. Ik Google minstens twaalfmaal per dag Baby Yoda, hopend op afleiding van de gruwelijke realiteit van deze wrede wereld.

Frietgezicht

Avatar

@ Mav, het is kort, kijkt makkelijk weg en zit gelikt in elkaar maar het is ook inhoudsloos, 90% filler en verwacht geen memorabele of schokkende momenten.
Disney + he dus het moet simpel en kindvriendelijk zijn en aangezien er veel op ft simpel zijn zullen er veel positief zijn over The Mandalorian.

Al klaar met The Wire?

Master Of Films

Avatar

Rose Tico blijft mijn favoriet, dan Vice Admiral Paars Haar en dan pas Jar Jar Binks. Babu Frik lijkt teveel op mijn pedicure, dus die staat vrij onderaan.

TheWatcher

Avatar

Dark Side Bitches, dat er op basis van zoekresultaten wordt beoordeeldt hoe populair iemand is, is een beetje raar aangezien het logisch is dat als er iets nieuws uitkomt men het gaat google-enenen. Je kan je beter versteld van staan dat men vandaag de dag, vaker op Darth Vader op gooogle zoeken dan als Keylo palpatine.

Peace

Avatar

Rosé Tico is veel populairder onder de SW fans.

Mav Damian

Avatar

Frietgezicht "en verwacht geen memorabele of schokkende momenten.
Disney + he dus het moet simpel en kindvriendelijk"
Aight! Zal me niks verbazen als ik de serie zal checken, maar Star Wars was altijd zowat bedoelt voor kinderen.
Frietgezicht "Al klaar met The Wire?"
Nope! Maar nog 4 aflevering te gaan dan ben ik wel klaar met seizoen 4.

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Aight! Zal me niks verbazen als ik de serie zal checken, maar Star Wars was altijd zowat bedoelt voor kinderen."
Het is wel minder politiek gedreven. Kathleen heeft nauwelijks met The Mandalorian te maken gehad. Middelmatig is de hoogste niveau wat je bij het merk Star Wars kan krijgen. We hebben immers gezien door o.a. bij The Fall of Skywalker dat het Disney merk heel erg diep in de grond in de grond wordt geboord. Alleen maar voor politieke ideologie, en het net niet doorhebben dat je hiermee meer fans weg jaagt dan dat je erbij krijgt.

McKelly

Avatar

Ben benieuwd hoe populair een baby Darth Vader dan zal zijn (even los van baby Anakin dan)

Mav Damian

Avatar

Master Of Films "Het is wel minder politiek gedreven"
Meer of minder maakt voor mij niet uit. Ik beoordeel een serie als een serie, net zoals bij films. De politieke elementen haal ik er niet direct bij. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld de remake Black Christmas.
Master Of Films "dat je hiermee meer fans weg jaagt dan dat je erbij krijgt."
Het blijkt inderdaad dat men daar geen fan van zijn. Ook het geval bij Doctor Who seizoen 11 of 12
Benieuwd hoe Star Wars fans hier op zullen reageren link.

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Benieuwd hoe Star Wars fans hier op zullen reageren"
MeToo Smiley face kan leuke momenten opleveren. Smiley face
Die serie gaat door. Kathleen heeft Bob Igor voor het blok gezet.
Leslye Headland wordt door een aantal hard Star Wars fans (die ik ken) gezien als een uber SJW miep. Men is zeker bang dat haar nieuwe femalecentric Star Wars serie een flinke dosis politiek lading mee gaat krijgen.

Frietgezicht

Avatar

Zal aan mij liggen maar heb de liefde voor Dr Who nooit begrepen. Geen reet aan.

NRush

Avatar

Zie het als een top40. Darth Vader 42 jaar op 1. Baby Yoda 1 jaar op 1. Het grappige vind ik wel dat voor mij 1 van de leukste scenes met Vader die is in de laatste minuten van Rogue One. Zo goed!

Rickb

Avatar

Nrush

Of deze is ook goed gemaakt..
https://youtu.be/to2SMng4u1k

Frietgezicht

Avatar

NRush, hoezo grappig? Voor mij ook. Top scene. Bijna een horrorscene, dir gasten vluchten en gillen voor hun leven terwijl Vader ze 1 voor 1 afmaakt.
Volgens mij heeft Vader in de originele Trilogy niemand gedood op Obi na(maar in tegenstelling tot deze mannen had hij er vrede mee)

Palpatine kon je vroeger erbij rekenen als kill maar inmiddels..

Chrisselshizzel

Avatar

Hahaha Darth vader heeft in de films 10 kills . Als Anakin 50 kills . Zowel als kind , padawan , Jedi , darkside Anakin

Eddie Singer

Avatar

Darth Vader tegen Baby Yoda:
"Be careful not to choke on your aspirations...child."

NieuwsFilm

meest populair