Humor

Politie haalt 'Stormtrooper' met speelgoedpistooltje keihard neer op officiële 'Star Wars'-dag

De Canadese politie had de memo over Star Wars Day niet ontvangen.

door Jeffrey Kouters om 19:24 in Humor
Maandag was het Star Wars Day, maar dat had de Canadese politie niet helemaal meegekregen. De politie daar namelijk ligt onder vuur voor de hardhandige wijze waarmee agenten die dag een als Stormtrooper verklede vrouw hebben aangehouden.

Maandag had een bar in Alberta, Canada een speciaal evenement georganiseerd op zijn parkeerterrein vanwege Star Wars Day, maar helemaal vlekkeloos verliep dat niet. Een buurtbewoner had namelijk de politie gebeld nadat ze een vrouwelijke cosplayer (19) als Stormtrooper zag rondlopen met wat leek op een echt wapen.

De politie arriveerde snel en werkte de desbetreffende Stormtrooper met een hoop bombarie tegen de grond.

"Nadat de politie gearriveerd was, heeft de verdachte haar wapen laten vallen, maar ze werkte in eerste instantie niet mee aan onze verdere instructies om op de grond te gaan liggen", laat de politie weten in een statement. "Uiteindelijk bleek het om een nepwapen te gaan en bleek de verdachte een medewerkster te zijn die een lokaal bedrijf aan het promoten was".

Online is er veel ophef ontstaan over de actie van de agenten, omdat het duidelijk was dat de vrouw, zoals ze ook zelf meerdere keren aangaf, moeilijk op de grond kon komen door de stevige constructie van haar Stormtrooper-pak.

De politie meldt verder dat de vrouw geen aanklacht aan haar broek heeft hangen en verder slechts kleine verwondingen heeft overgehouden aan haar aanhouding.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik snap de Politie wel na het zien van Rise

Peace

Avatar

Is me ook een apen land daar.

ridjieddo

Avatar

Filmtotaal "Een buurtbewoner had namelijk de politie gebeld nadat ze een vrouwelijke cosplayer (19) als Stormtrooper zag rondlopen met wat leek op een echt wapen."
Wie dit meldt bij de politie mag van mij zelf neergesabeld worden met een lightsaber.
Filmtotaal "De politie meldt verder dat de vrouw […] slechts kleine verwondingen heeft overgehouden aan haar aanhouding."
Iemand die gewoon meewerkt en alsnog verwondingen krijgt smh...

Hendrik de Kijzer

Avatar

Denk je gewoon je werk te doen voor een Star Wars zaak en even later heb je een gebroken neus en een kapot pak. Absurd.

Op een ander filmpje is te horen dat de agent 'Fake blaster' zegt. Zijn er echte dan?
Ik ken nog niemand met een laserkanon.

eltorro

Avatar

Ach ja, niet zo handig allemaal. Maar de politie doet ook alleen maar zijn werk.

Artificialis

Avatar

Online is er veel ophef ontstaan over de actie van de agenten, omdat het duidelijk was dat de vrouw, zoals ze ook zelf meerdere keren aangaf, moeilijk op de grond kon komen door de stevige constructie van haar Stormtrooper-pak.

Politie in Noord-Amerika luistert nergens naar. Die vragen je nog om op de grond te gaan liggen nadat je in je buik bent geschoten. En ja, daar zijn beelden van.

alforme

Avatar

ergens begrijp ik de reactie van de politie wel, het is namelijk ergens in de wet verboden om gemaskerd over straat te gaan, dit om bij voorbeeld bankoverval tegen te gaan. maar nu met het corona virus is daar wel een versoepeling in. misschien is een stormtroopermasker wel goed tegen het virus
mogelijk hadden de organistors van het event een verguning moeten aanvragen en dat bij die politie aan moeten melden.

ThysRomani

Avatar

The Empire is still very real!!!!

NieuwsFilm