Humor

Waarom er zo weinig Jedi zijn in de oorspronkelijke 'Star Wars'-trilogie

George Lucas heeft daar een opvallend antwoord op.

door Jim Pedd om 06:30 in Humor
Waarom zitten er zo weinig Jedi in de oorspronkelijke Star Wars-trilogie? Je zou natuurlijk denken dat dit komt door Order 66, waarbij het overgrote deel van hen gewelddadig om het leven kwam. Maar dat is niet het hele verhaal.

Volgens George Lucas overleefden genoeg Jedi Order 66. Maar zij besloten niet al te publiek te werk te gaan. De meesten verdwenen omdat ze zich zo schuldig voelden. Dat kwam omdat ze voor hun gevoel niet genoeg geslaagd waren in hun missie: het beschermen van de Republiek.

Verdwenen Jedi
Dave Filoni vertelde dit tijdens een recent interview. "Ik had het daar de afgelopen jaren wel eens met George [Lucas] over, en dan vooral de nasleep van de Clone Wars. De reden waarom we zo weinig Jedi zagen vechten tegen het Keizerrijk, ligt erin dat de meesten van hen er niet in geslaagd waren hun doelen te realiseren, namelijk het beschermen van de Republiek. Ze voelden zich bedrogen."

Natuurlijk waren de overgebleven Jedi niet helemaal stil blijven zitten. Een groot deel focustte zich ergens anders op. Ze "legden hun zwaarden weg" en probeerden andere manieren te vinden om mensen te helpen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Oh! Nu begrijp ik het. Dat had ik mij ook altijd al afgevraagd.

Maikjax

Avatar

Echte Jedi's zijn het met eer en verantwoordelijkheids gevoel. Veel van me Jedi broeders zijn gestorven, laat ik maar mijn lichtsaber wegleggen en onder de radar blijven. Tjonge jonge wat een slappe hap.
I am the one with the force and the force is with me

SteefL

Avatar

Zich bedrogen voelen en zich schuldig voelen is een wereld van verschil. Bij t één leg je de oorzaak bij een ander, bij t tweede zie je de oorzaak bij jezelf... Is t nu slecht uit t Engels vertaald, of is t een vaag geformuleerde uitspraak van Lucas?

Jens-Friso

Avatar

Best wel interesant, alleen vraag ik me dan wel af: zou Luke destijds toch niet de enige Jedi zijn binnen de rebbellen aliantie?

NieuwsFilm