James Cameron: "Avatar 2 heeft weinig last van coronacrisis"

James Cameron: "Avatar 2 heeft weinig last van coronacrisis"

De doorgewinterde regisseur heeft wel voor hetere vuren gestaan.

Hollywood-grootheid James Cameron denkt dat het ergste deel van de coronacrisis achter ons ligt. Althans, wat betreft de productie van de Avatar-sequels. Een paar maanden terug moesten de opnames van Avatar 2 worden stilgelegd door de wereldwijde pandemie, maar tijdens een interview met Empire liet Cameron weten optimistisch te zijn over de hervatting van de grootschalige productie.

Aldus Cameron:

"Nieuw-Zeeland is zeer effectief geweest in de wijze waarop ze het virus onder controle hebben weten te houden. Het doel van de regering is om het virus uit te roeien, en ze zijn ervan overtuigd dat dit kan door contactherleiding en testen. Onze opnames zijn weliswaar een paar maanden uitgesteld, maar ik denk dat we ons doel nog steeds kunnen bereiken. Dus dat is goed nieuws."

In Nieuw-Zeeland zijn 'slechts' 1500 gemelde coronabesmettingen en 21 coronadoden, dus Cameron lijkt het bij het juiste einde te hebben. De regisseur kan daarnaast niet wachten om zijn huis weer te verlaten:

"Iedereen van Weta Digital en Lightstorm werkt momenteel thuis, voor zover dat mogelijk is. Ik kan thuis alleen maar een beetje monteren hier en daar, maar mijn echte werk is op de set."

Als alles een beetje meezit, zoals Cameron hoopt, zou Avatar 2, nog steeds de bioscopen moeten bereiken in december 2021.

NieuwsFilm

meest populair