Deze films van de afgelopen vijftig jaar verdeelden mensen het meest

Deze films van de afgelopen vijftig jaar verdeelden mensen het meest

Welke films zorgden voor een grote discrepantie tussen publiek en critici?

Als je dacht dat Star Wars: The last Jedi mensen het meest verdeeld heeft van de afgelopen halve eeuw, zit je er niet ver naast. RaveReviews bekeek welke films het publiek het meest verdeeld hebben. En daar blijkt de Star Wars-film van Rian Johnson zich hoog op de lijst te bevinden.

De film staat op de vijfde plek. Enkel Knock Down The House, Hannah Gadsby: Nanette, Hale County This Morning, This Evening en American Outlaws staan hoger. Daarmee is het een van de meest verdelende films die er maar zijn.

Hoe dan?
De studie bekeek de Critics Score en Audience Score op RottenTomatoes. Films met een groot verschil tussen de twee kwamen hoog op de lijst. In het geval van Knock Down the House, een documentaire over de opkomst van politica Alexandria Ocasio-Cortez, is er een verschil van 82 procentpunten tussen de Critics Score (100%) en de Audience Score (18%).

Natuurlijk is het allesbehalve een waterdichte methode, maar we herkennen ons wel in de conclusie dat The Last Jedi voor veel verdeeldheid zorgt. De score onderstreept ook iets waar we al langer verhalen over horen: de mening van critici wijkt soms behoorlijk af van het publiek. Of dat erg is, is natuurlijk maar de vraag.

NieuwsFilm

meest populair