Quentin Tarantino mocht niet met Michael Madsen werken van Harvey Weinstein

Quentin Tarantino mocht niet met Michael Madsen werken van Harvey Weinstein

Maak dat Tarantino maar wijs.

Michael Madsen, vooral bekend van zijn rol als Mr. Blonde in Quentin Tarantino's Reservoir Dogs, had mogelijk een heel andere carrière kunnen hebben. Tegenover The Independent vertelde de 62-jarige acteur dat Harvey Weinstein, wiens onderneming de film uitbracht, hem echt niet mocht.

Weinstein's haat ging zover dat hij aanvankelijk tegen Tarantino zei dat Madsen niet gecast mocht worden. De Amerikaan legt uit: "Harvey heeft mij nooit gemogen. Ik weet niet of er iemand was die hij wel mocht, maar ik weet zeker dat hij mij haatte."


Verzet
Madsen gaat verder: "Hij wilde me in geen van Quentin's films zien. Ik denk dat ik er alleen maar in zit omdat Quentin elke keer voor me opkwam en waarschijnlijk zei: 'Ik ga Michael gebruiken, of je dat nou wil of niet.'"

Batman
Net als elke andere acteur heeft Madsen ook dromen. Hij is blij dat Tarantino hem de kansen heeft gegeven die andere filmmakers hem nooit schonken. Madsen: "Ik zou geweldig zijn geweest als de zoon van Dirty Harry. Hij komt dan net uit de gevangenis, weet je wel?"

"Ik denk ook dat ik een geweldige Batman had kunnen zijn, om eerlijk te zijn. Maar niemand zou Michael Madsen toestaan om Batman te spelen, omdat ze daar het verbeeldingsvermogen niet voor hebben. Iedereen wil maar op veilig spelen."

NieuwsFilm

meest populair