Mark Hamill vindt laatste werk als Luke Skywalker 'bitterzoet'

Mark Hamill vindt laatste werk als Luke Skywalker 'bitterzoet'

En hij begrijpt de verdeelde fans niet.

Acteur Mark Hamill begrijpt niet zo goed waarom de fans van Star Wars tegenwoordig zo verdeeld zijn. Daarnaast noemt de acteur zijn terugkeer als Luke Skywalker bitterzoet.

The Daily Beast sprak met Mark Hamill over de Star Wars-franchise. Hij is verrast dat de fans tegenwoordig zo verdeeld zijn. "Ik weet niet zeker wanneer fans zo verdeeld zijn geworden," begon de acteur. "Mensen hebben een sterke mening. En je kan het natuurlijk niet laten dat jouzelf dat ook overkomt als je zo lang hetzelfde personage gespeeld hebt. Dus of het nou met Episode VII, VIII of IX was, ik zou sowieso problemen hebben gehad hiermee. Maar die zou ik benoemd hebben, en gezegd hebben dat 'ik ook niet weet of dat het beste is'. Maar iedereen deelt hetzelfde doel: je wil de best mogelijke film maken."

Bitterzoete ervaring
Het werk aan de laatste drie films voelt voor Hamill bitterzoet. "Ik hou van de nieuwe cast. Ik vind de personages geweldig, en de acteurs zijn perfect. Ik zou willen dat ik meer met hen zou mogen werken, maar dat kon niet omdat ik zo geïsoleerd was. Maar weet je, ik had nooit verwacht überhaupt terug te zullen keren. Het was bitterzoet."

Toch heeft Hamill genoten. "Het was fijn om er onderdeel van te kunnen zijn, maar het was in zekere zin ook verdrietig, omdat ik wist dat het de laatste keer zou zijn dat ik ooit Luke zou spelen."

NieuwsFilm

meest populair