Algemeen

Warner Bros. ziet cinematic universe rond 'Scoob!' wel zitten

Makers willen meer Hanna-Barbera zien

door Niels van Arkel om 11:38 in Algemeen
Alhoewel de nieuwe Scooby Doo-film Scoob het niet al te best doet bij de critici, is de eerste uitrol op VOD best een succes. Reden genoeg voor Warner Bros. en de makers om verder te dromen.

In een recent interview met Den Of Geek doen regisseur Tony Cervone and animator Bill Haller een boekje open over de manier waarop zij deze film graag zien ontwikkelen.

Alternatieve wereld
Volgens Cervone is de wereld van Scoob! een alternatieve wereld: "We hebben geprobeerd een wereld te scheppen waarin alles kan. Dat gaf ons de nodige vrijheid, maar we hebben toch wel vastgehouden aan de dingen waar we zo van houden in de oude Hanna-Barbara franchise."


Let op! Nu volgen lichte SPOILERS voor de film Scoob


Naast de reguliere Scooby Doo-crew zagen we in de film ook Hanna-Barbara personages als Blue Falcon (Mark Wahlberg), Dee Dee Sykes (Kiersey Clemons), Dynomutt (Ken Jeong), Dick Dastardly (Jason Isaacs), Captain Caveman (Tracy Morgan) en Muttley (Billy West) voorbij komen.

Groeien
Is dit materiaal voor sequels? Haller ziet dat wel zitten: "Ik hou van Captain Caveman, ik denk dat die man zijn eigen film zou kunnen hebben. Ik denk dat Brian, Dynomutt en Dee Dee hun eigen serie zouden kunnen hebben. Ik wil meer zien van de Falcon Force. Ik wil het team in zijn totaliteit zien groeien."

Zie jij een Hanna-Barbara Cinematic Universe ook zitten? En welke andere tv-series zou je wel verfilmd willen zien?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Was wel een verrassing dat ik Dick Dastardly zag. Muttley kon niet achterblijven. Smiley face Er zat nog een easter egg van Hong Kong Phooey.
De hommage van de Scooby-Doo, Where Are You! intro was ook een leuke easter egg.

We hebben geprobeerd een wereld te scheppen waarin alles kan.
Dat was idd het tegenovergestelde van wat de Scooby franchise voor staat. Als je vele HB karakters erbij stopt in een Scooby film, dan heb je al geen Scooby film meer Smiley face

PRIME

Avatar

Yes please.

SplashySleet20

Avatar

Waar kan je de film in nederland kopen of huren trouwens?

Rutherford

Avatar

Die oude Scooby Doo animatiereeks was geweldig, toch als kind. Misschien dat mijn kids deze film ook wel leuk vinden. Ik heb X-Men geprobeerd maar dat vonden ze maar niets.

dineshMungra

Avatar

Dick Dastardly hebben ze helemaal verpest. Alleen zijn uiterlijk is hetzelfde. Voor de rest heeft ie helemaal niets van de Dastardly uit de oude tekenfilms. Hij vormt daarin ook een komisch duo met Muttley, die hier aan de kant geschoven is tot tegen het einde. Blue Falcon was gewoon irritant. Scooby was wel echt geweldig geanimeerd. Het einde was spannend en maakt de rotzooi die het tot dan toe was een beetje goed. Gunst laat deze acteur echt nooit meer de stem van Captain Caveman doen! Verschrikkelijk.

NieuwsFilm

meest populair