'Star Wars: The Rise of Skywalker' gaf oorspronkelijk interessante draai aan stadsplaneet Coruscant

'Star Wars: The Rise of Skywalker' gaf oorspronkelijk interessante draai aan stadsplaneet Coruscant

Het plan werd op een later moment geschrapt.

Emperor Palpatine zat in Star Wars: The Rise of Skywalker op de planeet Exegol. Maar op een zeker moment in de ontwikkeling van het project, blijkt Palpatine zich op een veel andere en bekendere planeet verscholen te hebben: Coruscant.

Coruscant speelde helemaal geen rol in de recente Star Wars-trilogie. In het boek The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker, was dat oorspronkelijk wel de bedoeling. En zou de stadsplaneet er totaal anders uit hebben gezien dan we eerder zagen.

Verlaten planeet
"In plaats van dat hij zich een weg naar Exegol zocht, nam Kylo Ren in de versie van het verhaal van The Rise of Skywalker uit november 2017 zijn shuttle mee naar een verlaten en door as bedekt Coruscant. De ooit zo drukke straten van de stad zijn nu overlopen door gigantische wolven. Binnen de verlaten Jedi Temple, neemt Kylo een centrale lift omlaag naar het diepste niveau van de tempel."

Waarom Coruscant gedumpt werd ten faveure van Exegol is niet zeker, maar het klinkt wel intrigerend. Zo had het verhaal natuurlijk mooi afgerond kunnen worden, door terug te gaan naar de plek waar alles begonnen was. Dat paste ook binnen de franchise, want de Jedi Temple bleek gebouwd te zijn bovenop een Sith-altaar.

NieuwsFilm

meest populair