'Star Wars': vijf fascinerende feiten over de Jedi Temple

'Star Wars': vijf fascinerende feiten over de Jedi Temple

Wat weten we allemaal over de tempel?

De Jedi Temple was in Star Wars gedurende duizenden jaren het hoofdkwartier van de Jedi Order. Dat betekent dat er in de lange geschiedenis van de franchise heel wat verteld is over de tempel. In dit artikel vijf fascinerende feiten.

1 - FUNDERING VAN DE TEMPEL
De Jedi Temple was gebouwd bovenop een oeroud Sith-heiligdom. Dat was weer gebouwd op een Force-nexus. Het was een heilige plek voor de oorspronkelijke bewoners van de planeet Coruscant, waar de Jedi een aantal kleinere kapellen rondom bouwden. Die groeiden uit tot de tempel volledig opgebouwd was.

Bekijk de afbeelding
2 - VIER MEESTERS
De Jedi Temple werd vierduizend jaar voor de val van de republiek opgericht, door vier Jedi-meesters. Zij bouwden de tempel nadat de eerste Jedi Temple op Ossus vernietigd werd. De trappen die leiden naar de ingang van de tempel worden geflankeerd door vier gigantische standbeelden. Twee zijn voor de Warrior Masters en twee voor de Sage Masters.

Bekijk de afbeelding
3 - DE VIER COUNCILS
Natuurlijk ken je de Jedi High Council (met twaalf leden) uit de prequel-films. Maar wat je waarschijnlijk niet weet, is dat er nog drie andere Councils zijn. Zo was er de Council of First Knowledge die bestond uit vijf leden met de leiding over de academie. De Council of Reconciliation hield zich bezig met diplomatie (en bestond ook uit vijf leden) en dan is er nog de Council of Reassignment, die zich bezighield met de Jedi die niet slaagden asl padawan. Elk van de Councils had een van de vier torens als eigen plek.

Bekijk de afbeelding
4 - DE LOST TWENTY
De Lost Twenty zijn voormalig Jedi-meesters die de orde verlieten. De eerste was Phanius, die later Darth Ruin werd. Dooku was de twintigste Jedi-meester die de Jedi Order verliet en werd uiteindelijk de leerling van Darth Sidious.

Bekijk de afbeelding
5 - WAARSCHUWEN
Diep verborgen in de Jedi Temple was een baken dat alle Jedi in het hele sterrenstelsel terug kon roepen naar de tempel. Nadat Order 66 werd uitgeroeid en alle Jedi daar afgeslacht werden door Anakin Skywalker, werd het gebruikt om de Jedi te waarschuwen voor de tempel.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair