Algemeen

'The Shawshank Redemption' terug in Nederlandse bioscopen!

De Beste Film ooit komt opnieuw op het witte doek.

door Bram de Groot om 11:56 in Algemeen
Vanaf 1 juni kun je heel wat klassiekers op het witte doek verwachten. Zo zal Pathé onder meer bekende films als Interstellar, Grease, When Harry Met Sally, Forrest Gump, The LEGO Movie en enkele Harry Potter-films gaan vertonen. En nu blijkt dat eind juni ook The Shawshank Redemption terugkeert op het witte doek.

Via een trailer voor de film van regisseur Frank Darabont (The Mist, The Green Mile) wordt duidelijk dat The Shawshank Redemption weer te zien zal zijn in de bioscoop, en wel vanaf 25 juni.


Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de film werd uitgebracht in de Nederlandse bioscoop. Een groot succes was The Shawshank Redemption niet op het witte doek, aangezien het succes pas op VHS / Dvd volgde. Wereldwijd haalde de $25 miljoen kostende gevangenisfilm, nog altijd de koploper van de IMDb Top 250, een kleine $60 miljoen op aan de box office.

De belangrijkste rol is voor Tim Robbins als Andy Dufresne. Er kwamen zeven Oscarnominaties die geen van allen verzilverd worden. Ga jij deze film kijken op het witte doek?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Nog steeds niet gezien, maar dit schijnt best een aardig filmpje te zijn geloof ik.

Renegade

Avatar

Ik zou Star Wars 4,5 en 6 wel eens willen zien in de bioscoop weer.

Frietgezicht

Avatar

Ik zou de JL director’s cut graag in de bios zien.

Innocent

Avatar

Durf het niet de beste film ooit of 1 van de beste films ooit gemaakt te noemen, het is een genre wat je leuk moet vinden, dus het is in de kijker van de film de keuze om het te noemen wat ze er van vinden. Een film die gebaseerd is op een waar gebeurt verhaal blijft altijd open voor interpretatie vind ik. Meestal is het verhaal juist gebaseerd op zeggen van of horen van, en is vaak zoveel verdraait of verandert om er een Hollywood film van te kunnen maken. Dat de waarheid vaak verder weg ligt dan wat we op het scherm zien, denk maar The perfect storm, een verhaal van een vissers boot die vergaat met man en muis, wie heeft dan het verhaal verteld van wat er aan boord is gebeurt of gezegd??. Maar ja zo denk ik er over. Wat deze film betreft vind ik ja een goede film maar staat niet in mijn top 10.

Qapla101

Avatar

@renegade deze film is beter dan alle star wars films bij elkaar, incusief deel 4 (die ik zeker 50x heb gezien) Smiley face

AlanSmithee

Avatar

@Innocent The Shawshank Redemption is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar een adaptatie van een Stephen King boek

Maac

Avatar

Prachtige film.
Jammer dat als het gaat om The Shawshank Redemption de film altijd moet opboksen tegen de verkregen IMDb positie. Hierdoor wordt zonder uitzondering stellig beweerd dat het zeker niet de beste film ooit gemaakt is (welke film zou je nou echt op 1 kunnen zetten zonder dat iemand het daarmee oneens is) in plaats van een simpele uiting van waardering voor dit mooie stukje vakmanschap.

Voor de meeste mensen misschien niet de absolute nummer 1, maar wel één van de meest toegankelijke films die er is.
Ik ken in ieder geval persoonlijk niemand aan wie ik deze film niet zou kunnen aanraden.

Frietgezicht

Avatar

^ Precies, Shawshank kun je met je moeder, vriendin en vrienden kijken.
Het is niet mijn favo film (komt wel hoog als ik een lijstje maak) maar wel een must see voor iedereen.

Gigan72

Avatar

Elke film liefhebber MOET deze film gezien hebben.

Master Of Films

Avatar

Het is idd niet mijn nummer 1 film, maar The Shawshank Redemption is wel een prachtige topfilm. Imho een veel betere film dan The Green Mile (ook van het duo King & Darabont). Sterker nog ik prefereer The Mist (ook van het duo King & Darabont) boven die van The Green Mile.

Goku32

Avatar

Adofmirosch, heb je in een grot gezeten. Hoe kan je de 10 out of 10 film nooit gezien hebben. Echt een geweldige film dat.

chefry1983

Avatar

Ik heb de dvd hier thuis. Die ga ik binnenkort maar weer eens kijken. Geweldige film en ook een pracht rol van Morgan Freeman

donniebrasco

Avatar

Best vrede mee dat ie op 1 staat!

dikkieD

Avatar

content blijft king, heb deze film al paar keer gezien het is zeer goed niet daarvan, maar om dan te betalen voor een kaartje terwijl ik zelf thuis kan kijken..

Kamajiisama

Avatar

Forrest Gump , die heb ik altijd al in de Bios willen zien @

NieuwsFilm