Netflix niet schuldig aan 'Back to the Future' knip- en plakwerk

Netflix niet schuldig aan 'Back to the Future' knip- en plakwerk

De streamingdienst is niet de schuldige... Het probleem ligt ergens anders.

Een paar dagen geleden berichtten we dat Back to the Future Part II uit 1989 bewerkt is. Er is een scène geschrapt waarin Marty McFly van Michael J. Fox door een sportblaadje bladert om te ontdekken dat hij een mannenblad vast heeft. Een deel van de scène ontbreekt op de Amerikaanse Netflix.

Het blijkt nu dat er niet door Netflix in de film is geknipt en dat "de fout" al is hersteld. BTTF-schrijver Bob Gale tegenover THR:


"De schuld ligt bij Universal. De studio heeft Netflix op de een of andere manier een bewerkte versie van de film aangeleverd. Ik hoorde het zo'n tien dagen geleden van een oplettende fan. Ik heb het de studio recht laten zetten. De versie die nu online staat, is de ongecensureerde, onbewerkte, originele versie."

Maar hoe kan het dan wel?
"Blijkbaar was dit een buitenlandse versie waarvan noch regisseur Robert Zemeckis, noch ik wist dat deze bestond, voor een land dat een probleem had met het Oh La La-tijdschrift. Ik heb de studio gevraagd deze versie te laten vernietigen," aldus Gale.

Ook blijkt dat Netflix films helemaal niet bewerkt: "Ter info, Netflix bewerkt geen films. Ze vertonen alleen de versies die aan hen worden geleverd. Je kunt je woede richten op Universal, maar ik denk dat ze in de toekomst voorzichtiger zullen zijn - ook met 'The Future'."

NieuwsFilm

meest populair