Algemeen

Open Water 2 op komst

door Peter Hendrix op 20.06.2006 om 19:52 in Algemeen
Twee jaar na de waargebeurde thriller Open Water brengt de nieuwe regisseur Hans Horn in september een vervolg uit. De film is echter al een tijdje in de maak onder de naam Adrift, maar werd deze week ommarketing redenen van naam veranderd. Deze wijziging geldt vooralsnog alleen voor Duitsland. Hoofdrollen zijn weggelegd voor ondermeer Eric Dane (X-Men The Last Stand), Ali Hillis (Kiss Kiss Bang Bang) en Cameron Richardson (Rise).

In de film wordt een schip onbemand achtergelaten door een stel oude schoolvrienden die allemaal tegelijk een duikje in de oneindige zee nemen. Wanneer blijkt dat ze niet meer terug aan boord kunnen en hun schip steeds verder wegdrijft, slaat de paniek toe en keren de vrienden zich tegen elkaar.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rubbert

Avatar

Heb de vorige nog niet gezien, ben toch best benieuwd, maar dit verhaal van het 2e deel klinkt toch weer het zelfde.. beetje Saw, eerste deel met 2 volwassen, 2e deel ook met een groep tieners.

Ben eigenlijk best benieuwd, als ik het vergelijk met Saw 2.

Ramon van Dam

Avatar

Hmmm laat maar zitten... Ik vond deel 1 erg tegenvallen: 't idee is leuk, maar tergend slecht uitgewerkt. En ik denk niet dat dit vervolg veel nieuws gaat brengen ;)

dust

Avatar

"Twee jaar na de waargebeurde thriller Open Water..."

Hoe kan het gebaseerd zijn op een waargebeurt verhaal als de 2 mensen die vermist werden nooit zijn terug gevonden? Ok, ze zijn vermist op zee maar er is niemand die het na heeft kunnen vertellen. Ze kunnen ook gewoon verdronken zijn in plaats van opgegeten te zijn door haaien. Het enige waargebeurde is dat ze vermist zijn geraakt en dat ze nooit meer terug zijn gekomen. Dit geldt overigens ook voor de film The Perfect Storm.

Naast dat vond ik deel 1 bar slecht en van deel 2 verwacht ik niet veel meer.

DelliPeter

Avatar

De hele film was in handycam kwaliteit gefilmd. Denk dat het super goedkoop was om te maken zodat ze er bakken met geld aan hebben verdiend. En nu willen ze dat trucje herhalen, ik snap alleen niet hoe ze zo'n film in de bios hebben gekregen. Wanneer ik dat door heb ga ik ook aan de slag met m'n handycam.

Rarara

Avatar

Ik vond open water een buiten gewoon spannende film in 'blair witch' stijl. Een tweede deel lijkt me 10 keer niks

Atlas

Avatar

DelliPeter "De hele film was in handycam kwaliteit gefilmd. Denk dat het super goedkoop was om te maken zodat ze er bakken met geld aan hebben verdiend. En nu willen ze dat trucje herhalen, ik snap alleen niet hoe ze zo'n film in de bios hebben gekregen. Wanneer ik dat door heb ga ik ook aan de slag met m'n handycam."


Open Water is inderdaad een heel goedkope film. Voor niet meer dan 130 duizend dollar hebben ze het tergend slechte plaatje in elkaar gedraaid.

thediesel

Avatar

Als ik het eerste deel moet omschrijven dan wordt het in één woord..... Bagger. Heb nog nooit zo slechte film gezien..

RITS

Avatar

Hmmm, toevallig weet ik uit de 1ste hand dat het budget van dit deel 2 vele malen groter is (was) dan deel 1.

Het schip wat de hoofdrol heeft is namelijk bij ons op de werf gebouwd voor een klant.
en die heeft het verhuurt aan de film-maatschappij.
Geloof me, dat was ECHT niet goedkoop.

Het verhaal en dergelijke trekt me ook niet zo, bij deel 1 kletterde ik OOK in slaap.
(in de film heet de boot "Godspeed" en in het echt heet hij "Annegine", leuk detail misschien.)

my 2 cents.

NieuwsFilm

meest populair