'Out' eerste Pixar-film met hoofdrol voor homoseksueel personage

'Out' eerste Pixar-film met hoofdrol voor homoseksueel personage

De kortfilm is sinds vrijdag te bekijken op Disney+.

Pixar heeft voor het eerst een animatiefilm uitgebracht waarin een homoseksueel personage de hoofdrol speelt. Het betreft de kortfilm Out, die vorige week is verschenen op Disney+.

Bekijk de afbeelding
In Out draait het om Greg, die zijn spullen aan het inpakken is voor zijn verhuizing naar de stad met zijn vriend Manuel. Greg zit echter nog in de kast en dat leidt tot een lastige situatie wanneer zijn ouders onverwachts op de stoep staan om hem een handje te helpen.

Door een magische gebeurtenis wisselen Greg en zijn hond Jim van lichaam. Greg probeert alle tekenen van zijn relatie voor zijn ouders te verstoppen, maar leert al snel dat dat niet werkt.

Vernieuwende films
Out heeft een speelduur van negen minuten en maakt onderdeel uit van de serie SparkShorts, een programma waarmee Pixar nieuw talent een podium biedt. Out is geschreven en geregisseerd door Steven Clay Hunter. Hij maakte eerder de animaties voor tal van Pixar-films.

Onward (2020) was overigens de eerste bioscoopfilm van de studio met een lhbti-personage. Lena Waithe was in die film te horen als de openlijk lesbische cycloop Specter. Haar personage was echter maar in één scène te zien.

Out is sinds vrijdag exclusief te bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair