Algemeen

Cate Blanchett officieel hoofdrolspeler gameverfilming 'Borderlands'!

De casting van Blanchett was eerst nog een gerucht, maar nu is het officieel!

door Zilko Tarici om 19:26 in Algemeen
Cate Blanchett heeft officieel getekend voor de hoofdrol in regisseur Eli Roths verfilming van videogame-franchise Borderlands, een productie van Lionsgate. Blanchett zal de rol spelen van Lilith, een legendarische dief met magische krachten. Vorige maand deed nog een gerucht de ronde over Blanchetts betrokkenheid, maar dat gerucht blijkt dus niet uit de lucht gegrepen te zijn!

Blanchett en Roth werkten eerder samen aan de jeugdfilm The House With a Clock in Its Walls. Momenteel is de actrice te zien in Mrs. America, een serie die ze tevens produceert. Naast Borderlands heeft ze ook getekend voor Armageddon Times van James Gray en Netflix-comedy Don't Look Up van Adam McKay. Het wordt dus een druk jaar voor de Oscar winnende actrice.

De eerste Borderlands-game kwam uit in 2009, en was een role-playing shooter-game van Gearbox Software en Take-Two Interactive Software. Het spel speelt zich af op de planeet Pandora, die is verlaten door een mega-corporatie. Van de spellenreeks zijn wereldwijd meer dan 57 miljoen exemplaren verkocht. Het meest recente deel, Borderlands 3, werd uitgebracht in september vorig jaar.

Scenarist van Chernobyl
Borderlands zal geproduceerd worden door Avi en Ari Arad, en Erik Feig. De meest recente versie van het script werd geschreven door de Emmy winnende scenarist Craig Mazin (Chernobyl). Uitvoerend producenten zijn Randy Pitchford, de grondlegger van Gearbox Entertainment Company, en Strauss Zelnick, CEO van Take-Two Interactive.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Cate Blanchett wordt een vaste verschijning in Eli Roth-films. Wie had dat ooit gedacht?

NieuwsFilm

meest populair