Algemeen

Hoe de X-Men naar het MCU zouden kunnen komen

Producent Simon Kinberg heeft er wel een idee over.

door Jim Pedd om 07:00 in Algemeen
Sinds Disney Fox heeft overgenomen, is het de vraag hoe de X-Men en Fantastic Four debuteren in het MCU. Dat ze er komen weten we van Marvel-baas Kevin Feige, die het daar al vaker over gehad heeft.

Nu speculeert Simon Kinberg, die jaren meewerkte aan de X-Men franchise, over de manier waarop de X-Men naar het MCU kunnen komen. "Een van de dingen die het MCU zo goed doet, en waar ik als filmmaker en als fan enorm respect voor heb, is dat ze heel trouw blijven aan de comics," vertelde Kinberg. "Ze zijn echt niet bang voor het bovennatuurlijke of science fiction. Ze voelen ook niet alsof ze zich in een door natuurwettten geregeerde realiteit hoeven te wortelen. Ik vind dat heel gaaf en ook bevrijdend en spectaculair."

Hoe dan?
Wat Kinberg betreft is het duidelijk. "Ik denk dat de X-Men heel cool zouden zijn als je ze met science fiction elementen in het MCU zou introduceren. Dat is iets wat ik als fan heel graag zou willen zien, omdat ik weet dat we dat binnen het Fox-canon nooit helemaal gedaan hebben."

Dat zou dus zomaar een optie kunnen zijn!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mothercopper

Avatar

Trouw aan de comics???? Dude, serious? I lees al comics vanaf 1978 en kan je vertellen dat Kevin Feige de helden totaal verkracht heeft. Neem als vb. de Hulk(vreselijk nerfed), Thor(nerfed), BP(OP), CM(totaal OP), Iron Man(OP)

SunChaser

Avatar

Simpel

Na de blib is het DNA van sommige mensen gemuteerd

solved it

Ang3l

Avatar

"Met SF elementen"
Dat is de introductie? Beetje vaag he? :D

Artificialis

Avatar

Mothercopper "I lees al comics vanaf 1978 en kan je vertellen dat Kevin Feige de helden totaal verkracht heeft."

Ach, het zijn voor het witte doek toch aardige vertolkingen geworden? Het bronmateriaal blijft sterk herkenbaar.

Angelater

Avatar

@ Friet

Overpowered. Sterker dan hij/zij/het zou moeten zijn.

TheWatcher

Avatar

Heb ik het nou mis of waren er al geen "mutants" / "meta-human" in de marvel wereld....uuhhmmm mensen zijn blijkbaar scarlet witch vergeten en dat ze de dochter is van Magneto...of hebben ze dat ge-Disney'ed?!?

Master Of Films

Avatar

Mothercopper "Trouw aan de comics???? Dude, serious?"
Wat denk jezelf. Het zijn de woorden van Simon Kinberg.

Mothercopper "I lees al comics vanaf 1978 en kan je vertellen dat Kevin Feige de helden totaal verkracht heeft."
Ook Feige (1973) heeft Marvel Comics vanaf zijn jeugd gelezen.

Ibrahim

Avatar

Ik zou niet meteen zo ingewikkeld beginnen: Positioneer de X-men als undercover groep. Je hoort alleen van ze via geruchten en incidenten. Laat Captain Marvel een paar x-men terloops tegen komen en er mee vechten (Carol Danvers heeft toch het diplomatieke vermogen van een pannenkoek). Dan kun je daarna toewerken naar de rest.

De dynamiek tussen de X-men en de Avengers is altijd ongemakkelijk geweest. De Avengers zijn de officiële helden van de aarde en helpen SHIELD en de overheid. De meeste X-men hebben een opsporingsbevel. Het publiek houdt van de Avengers. De X-men mogen blij zijn als ze geen stenen naar hun hoofd krijgen. Ze doen het tegen wil en dank. Dat is een cruciaal verschil.

Ik zou pas heel laat (zeg 3 Avengers films verder) de kosmische elementen van The X-men introduceren. Voor Guardians of the Galaxy zijn de Shi'Ar een ding. Die kun je nu meteen doen. Maar begin in godsnaam niet met The Phoenix Saga. Dat verhaal werkt alleen als een knaller voor het slot.

In alle eerlijkheid: als ik Kevin Feige was, zou ik geen haast hebben met The X-men. The Fantastic Four is veel makkelijker. Dat zijn maar vier karakters die prima bij de rest van de franchises passen die Marvel nu wil pushen. Bovendien is Doctor Doom een belangrijke villain.

NieuwsFilm

meest populair