'Avatar 2' vindt nieuw castlid en deelt details over de opnames

'Avatar 2' vindt nieuw castlid en deelt details over de opnames

Hoe gaan de opnames in hun werk?

Avatar 2 is al dik een decennium in de maak. Volgend jaar in december komt de film er dan eindelijk. Nu reist regisseur James Cameron namelijk terug naar Nieuw-Zeeland voor de opnames.

Vandaag blijkt dat er nog een nieuw castlid is gevonden. David Thewlis heeft getekend voor de rol van een van de Na'vi. Het is een rol die hij - natuurlijk - met motion capture technologie heeft opgenomen en dat levert een interessant verhaal op.

De rol spelen
"Ik heb geen idee hoe mijn scènes er uit zullen zien, want er stonden zo'n 16 mensen in de ruimte met camera's en zij maakten allemaal referentieshots voor Jim [Cameron] om later naar te kijken. Wat die mannen opnemen zal nooit op het witte doek te zien zijn. Maar ze nemen die sensoren op. Wat wel opgenomen wordt, is op die sensoren te vinden, waarvan er bijna 200 in de ruimte zitten."

"Ik ben een Na'vi, een van die blauwe wezens. En ik begrep niet helemaal hoe dat in elkaar steekt toen ik [Cameron] ontmoette. Ik was eigenlijk best verbaasd toen ik de rol kreeg," ging Thewlis verder. "Ik was behoorlijk verrast toen ik de rol aangeboden kreeg. Maar ik ben benieuwd hoe ik eruit ga zien, want ze laten ze een beetje op de acteur lijken."

NieuwsFilm

meest populair