Forse kritiek op 'Avatar 2' om hervatten opnames

Forse kritiek op 'Avatar 2' om hervatten opnames

Er is een uitzondering gemaakt voor James Cameron.

Regisseur James Cameron is weer in Nieuw-Zeeland voor de opnames van Avatar 2. Hij vloog daar naartoe samen met een crew van 55 personen en deed dat in een privévliegtuig. Maar nu is er forse kritiek.

Op 16 maart sloot premier Jacinda Adern de grenzen van Nieuw-Zeeland. Zo hoopt men de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en met succes. In het land zijn maar 1.500 gevallen van het virus geweest en 22 mensen om het leven gekomen als gevolg daarvan.

Harde kritiek
Maar de lockdown van Nieuw-Zeeland heeft grote impact op de toeristenindustrie van het land. Die draait voor een groot deel op bezoekers uit andere landen. En veel bedrijven konden hun buitenlands personeel niet naar Nieuw-Zeeland halen. Het nieuws dat Cameron met zijn crew dus wel mocht komen, stuit op kritiek.

In de Britse krant The Guardian vallen verschillende kritische geluiden te vinden op het optreden van Adern. Zo noemen sommige mensen het een dubbele standaard en vinden anderen het verschrikkelijk dat medewerkers die hard nodig zijn op bijvoorbeeld boerderijen niet mogen komen.

Twee weken quarantaine
James Cameron en zijn crew bevinden zich nu twee weken in quarantaine. Die is door het land verplicht gesteld voor mensen die binnen komen. Nu zitten er dus meerdere crewleden van Avatar 2 in een hotel in Wellington.

Avatar 2 is de eerste grote blockbuster van Hollywood die weer verder gaat met de productie sinds de pandemie toesloeg.

NieuwsFilm

meest populair