3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

Veel goede oorlogsfilms op Netflix.

Er staan veel oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie oorlogsfilms die gewoon op Netflix te vinden zijn. Wat vind jij van deze films?

T-34 (2019)

Regie: Aleksey Sidorov | Hoofdrollen: Alexander Petrov, Vinzenz Kiefer en Viktor Dobronravov

Deze recente Russische oorlogsfilm komt uit 2019 en de titel verwijst naar een Russische tank die veel werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oorlogsfilm speelt zich af in 1941 als Tweede luitenant Ivushkin naar het front wordt gestuurd. Met een klein team aan soldaten en een T-34 moet hij een veel grotere Duitse eenheid zien te stoppen.



The Siege of Jadotville (2016)

Regie: Richie Smyth | Hoofdrollen: Jamie Dornan, Mark Strong en Jason O'Mara

Deze aangekochte original Netflix-film verscheen in 2016 online. Het verhaal werd gebaseerd op het boek The Siege at Jadotville: The Irish Army's Forgotten Battle uit 2005 van Declan Power en gaat over de rol van een Ierse legereenheid in de VN-vredesmissie in Congo in september 1961.



El Fotógrafo de Mauthausen (2018)

Regie: Mar Targarona | Hoofdrollen: Mario Casas, Richard van Weyden en Alain Hernández.

Deze sterk ontvangen Spaanse biografische oorlogsfilm gaat over de Spaanse gevangene Francesc Boix in het concentratiekamp Mauthausen. Hij heeft één doel: bewijs verzamelen om later te laten zien hoe gruwelijk het er aan toe ging het het kamp.



NieuwsFilm

meest populair