Daniel Radcliffe reageert op zeer controversiële opmerkingen 'Harry Potter'-schrijfster J.K. Rowling

Daniel Radcliffe reageert op zeer controversiële opmerkingen 'Harry Potter'-schrijfster J.K. Rowling

En is nu ineens bestempeld tot de nieuwe bedenker.

Acteur Daniel Radcliffe biedt zijn excuses aan voor de opmerkingen van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Die kwam in opspraak nadat ze een aantal transfobische opmerkingen maakte. Nu zegt Radcliffe heel eenvoudig waar het op staat: "Transgender vrouwen zijn vrouwen".

Rowling lanceerde de Harry Potter-franchise en werkt op dit moment met Warner Bros. aan de Fantastic Beasts-films. Nu laat Radcliffe weten dat wat hem betreft "Elk tegengesteld statement, de identiteit en waardigheid van transgender-mensen uitwist". De acteur gaf lezers vervolgens een aantal teksten om te lezen als ze meer willen weten over transseksuele of non-binaire mensen.

Sorry voor J.K. Rowling
"Aan alle mensen die nu het gevoel hebben dat hun ervaring van de boeken aangetast of verminderd is, wil ik vertellen dat het me echt spijt hoe deze opmerkingen jullie pijn gedaan hebben. Ik hoop echt dat jullie wat waardevol in de verhalen was niet zullen verliezen. Als deze boeken je geleerd hebben dat liefde de sterkste kracht in het universum is, dat alles kan overwinnen, als ze je geleerd hebben dat kracht gevonden kan worden in diversiteit en dat dogmatische ideeën over puurheid leiden tot de onderdrukking van kwetsbare groepen, als je gelooft dat een zeker personage trans, genderqueer of non-binair is, of dat ze homoseksueel of biseksueel zijn, als je ook maar iets vond in de boeken dat betekenis heeft voor jou, dan is dat tussen jou en het boek dat je gelezen hebt en is dat heilig. Daar kan wat mij betreft niets tussen komen te staan. Het betekent wat het voor jou betekent en ik hoop dat deze opmerkingen dat niet te veel zullen aantasten."

De reactie van Radcliffe weet heel wat fans te raken. Sommigen gaan daar zelfs heel ver in:





NieuwsFilm

meest populair