'Fantastic Beasts'-ster Eddie Redmayne is hard tegen schrijfster J.K. Rowling

'Fantastic Beasts'-ster Eddie Redmayne is hard tegen schrijfster J.K. Rowling

Hij kan zich helemaal niet vinden in haar opmerkingen.

Er hebben steeds meer mensen commentaar op Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Na Daniel Radcliffe, reageert nu ook Eddie Redmayne op haar transfobe opmerkingen.

Redmayne laat aan Variety weten dat hij het allerminst eens is met Rowling. "Respect voor transgender mensen blijft een cultureel imperatief. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd mezelf continu hierover te leren. Het is een voortdurend proces."

Tegen Rowling
Vervolgens vertelde Redmayne dat hij voor zijn gevoel wel moest reageren nu. "Als iemand die gewerkt heeft met zowel J.K. Rowling, als met leden van de trans-gemeenschap, wilde ik heel duidelijk maken waar ik sta."

Hij is het niet eens met de opmerkingen van J.K. Rowling. "Transvrouwen zijn vrouwen en transmannen zijn mannen en non-binaire identiteiten gelden ook. Ik zou nooit voor de gemeenschap willen spreken, maar ik weet dat mijn lieve transgender vrienden en collega's er klaar mee zijn dat hun identiteit continu in twijfel getrokken wordt, en dat dit veel te vaak resulteert in geweld en misbruik. Ze willen gewoon hun levens in vrede kunnen leiden en het is tijd dat we hen dat laten doen."

NieuwsFilm

meest populair