Jerry Seinfeld over Scientology geruchten

Jerry Seinfeld over Scientology geruchten

Maar nee, hij is geen lid van de opvallende, geestelijke beweging.

Hoewel Scientology dikwijls bekritiseert wordt zijn er toch aardig wat bekendheden in de Verenigde Staten die er vertrouwen in hebben. Anderen vinden enkel bepaalde delen van de geestelijke beweging betrouwbaar, zoals komiek Jerry Seinfeld.

Tijdens een podcast van Marc Maron ging hij hier kort op in. In de jaren 90 bracht Police Academy 2-mafketel Bobcat Goldthwait, die een hekel aan Seinfeld heeft, het gerucht de wereld in dat Seinfeld een aanhanger van Scientology was. De 66-jarige Amerikaan legt uit hoe dit gekomen is.

Ethisch
"Ik volgde een cursus van Scientology in 1975," begint Seinfeld. "Ik vond het erg interessant, maar streefde er niet naar." Volgens de grappenmaker was de "nadruk op ethisch gedrag" zeer boeiend, al zag hij geen toekomst in het "vermijden van negatieve mensen", waar de kerk in gelooft.

Technologie
De beweging, opgericht door sciencefictionauteur L. Ron Hubbard, heeft dus zo z'n pluspunten. In 2008 vertelde Seinfeld: "Geloof het of niet, de manier waarop ze problemen oplossen is buitengewoon intellectueel en klinisch, wat mij aansprak. Het is erg nuttig."

Ook toen volgde hij een aantal cursussen. "Eén ging over communicatie. En ik heb daar dingen over geleerd die mij hielpen met mijn optreden. Ze bezitten zeer goede technologie. Dat trok mij echt aan. Het is niet op geloof gebaseerd. Het is allemaal technologie. En ik ben daar gek op."

NieuwsFilm

meest populair