Remake 'Bride of Frankenstein' komt er nog steeds!

Remake 'Bride of Frankenstein' komt er nog steeds!

Het wordt echter een goedkopere versie dan de makers voor ogen hadden.

Er zijn maar weinig franchises die zo snel uitgebrand waren als het Dark Universe, dat geschrapt werd na het floppen van The Mummy met Tom Cruise. De Universal Monsters hebben gelukkig een nieuw onderkomen gevonden bij Blumhouse, dat heel wat meer succes had met Leigh Whannells The Invisible Man. Een film van het geschrapte Dark Universe lijkt het echter toch te hebben overleefd: Bride of Frankenstein.

Toen de remake van Bride of Frankenstein oorspronkelijk werd aangekondigd, zou Bill Condon regisseren en Angelina Jolie de hoofdrol spelen. Ondanks dat Condon en Jolie niet meer bij het project betrokken zijn, heeft scenarist David Koepp laten weten dat er nog steeds een grote kans is dat de film gemaakt zal worden. Hij zei er tijdens een interview met Collider het volgende over:

"Ik heb deze quarantaine benut om Bride of Frankenstein opnieuw vorm te geven. Universal was zeer bereidwillig om mij opnieuw een kans te geven. En dat is verrassend na het fiasco van Dark Universe. Ik heb nu een versie waar we allemaal tevreden over zijn. Ze zijn nu in gesprek met verschillende regisseurs.

Kleinere schaal
Voordat de versie van Condon werd geschrapt, was het de bedoeling dat Bride of Frankenstein net zo'n grootschalige productie als The Mummy zou worden. The Invisible Man bewees met verve dat het mogelijk is om deze verhalen te vertellen op een veel kleinere schaal. Aldus Koepp:

"Het wordt geen 150 miljoen dollar kostende productie met grote filmsterren. Het is ook weer niet zo kleinschalig als The Invisible Man, maar wel een stuk bescheidener dan we eerst voor ogen hadden. We hebben een heel cool idee met een hedendaagse setting."

Het is nog onbekend wanneer we de remake van Bride of Frankenstein kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair