Blu-ray

Blu-ray review 'Frozen II' - Volop uitkijken naar 'Frozen 3'?

Het tweede deel na het succes uit 2013.

door Bram de Groot om 13:09 in Blu-ray
Regie: Chris Buck | Jennifer Lee | Cast: Idina Menzel (Elsa), Kristen Bell (Anna), Jonathan Groff (Kristoff), Josh Gad (Olaf), Evan Rachel Wood (Iduna), Sterling K. Brown (Mattias), Jason Ritter (Ryder), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Bioscooprelease: 20.11.2019 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Toch nog een vrij forse zes jaar na het succesvolle eerste deel uit 2013 verscheen verleden jaar november Frozen II in de bioscoop. Ondanks een wat matiger ontvangst wisten de iets oudere Elsa en Anna de bioscoopzalen vol te krijgen en maar liefst 1,5 miljard om te zetten. Een derde deel? Er is nog veel onduidelijk op dat punt, maar Disney zou gek zijn om het niet te doen.

In de States startte de $150 miljoen kostende animatiefilm van Walt Disney Animation Studios in het eerste weekend met een indrukwekkende $130,3 miljoen en eindigde wereldwijd op een voortreffelijke $1.450,0 miljoen. Hiermee werd de film de financieel hoogst scorende animatiefilm tot op heden.

Bij de critici deed de film van Chris Buck en Jennifer Lee het redelijk goed, met 77% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 6.72/10. Het publiek op RT was heel wat positiever: 92% (4.56/5).


Spannende reis

Er is een nieuwe bedreiging voor Elsa's koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze een spannende reis tegemoet om het antwoord te vinden waar Elsa zo lang naar op zoek is. Eerder vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren, maar nu moet ze hopen dat ze sterk genoeg is.

Blu-ray: Frozen II

Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1, Nederland Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 2750121763503 | Met dank aan: Walt Disney Home Video

De schijf van deze uitgave van Frozen II zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de vijf helden en achterop een verwijzing naar een aantal speelse extra's. De leeftijd: 6 jaar.

Beeld & geluid

De film is af te spelen in de bioscoopversie en er is ook een singalong-versie. En het mag duidelijk zijn dat dit wat betreft de beeldweergave weer een prima uitgave is van Walt Disney. De scherpte is machtig en de kleuren springen van het scherm, met wereldse animaties zoals we deze van Disney gewend zijn.

Disney houdt het nog altijd bij een DTS-HD MA 7.1 track, en geen Dolby Atmos-track. Dit zal voor de fans van de beste audiotracks mogelijk tegenvallen. Toch is het een prima track en is het genieten van de muziek van Christophe Beck. Een succesnummer als Let it Go was er dit keer niet.

Bonusmateriaal

De extra's zijn doorgaans kort en niet echt heel diepgaand. In The Spirits of Frozen 2 kijken cast & crew naar de Scandinavische mythologie die de geesten inspireerde die in het betoverde bos te zien zijn. In Scoring a Sequel wordt er gekeken naar de muziek van componist Christophe Beck en zijn 91-koppige orkest. Ook aardig is hoe er wordt ingezoomd op de creatie van Gale.

Uiteraard zijn er ook veel speelse extra's met wat Outtakes met de stemacteurs, de video Did You Know??? met leuke feitjes over de film en verwijderde scènes en liedjes. Leuk is hoe het nummer Into the Unknown te horen is in 29 talen.

Wat vind jij van Frozen II?

Was jij onder de indruk van Frozen II? En vond je het een goed vervolg op het eerste deel? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair