Opvallend record voor 'The Invisible Man'

Opvallend record voor 'The Invisible Man'

Hoe gaaf was deze horrorfilm?

Eind februari, begin maart debuteerde de horrorfilm The Invisible Man in de wereldwijde bioscoopzalen. Dit was enkele weken voordat deze door de coronacrisis op slot gingen. Nu de deuren weer op een kier komen te staan, noteert de film van regisseur Leigh Whannell, bekend van onder meer Upgrade (2018), een opvallend box office-record.

In de States openden reeds enkele honderden bioscopen hun deuren, zij het met de nodige beperkingen. Ook zijn er flink wat drive-ins. Opvallend genoeg pakte The Invisible Man met actrice Elisabeth Moss in de hoofdrol afgelopen weekend de eerste stek in de box office top 10.

Eerste plaats na zestien weken
In het debuutweekend in de V.S. pakte de horrorfilm al de eerste plaats en nu staat deze opnieuw bovenaan de landelijke box office top 10. En dat na zestien weken. Dit is een record. Volgens Deadline haalde de film $383.000 op, terwijl The Invisible Man al op schijf en video on demand verkrijgbaar is.

In totaal staat The Invisible Man nu op $67,8 miljoen in de States en zo'n $125 miljoen wereldwijd. De website Box Office Mojo lijkt de stats nog niet helemaal goed bij te houden. Heb jij van de film genoten?

NieuwsFilm

meest populair