Algemeen

James Cameron regelde dit 'Spider-Man' detail

De topregisseur wist iets belangrijks te regelen.

door Jim Pedd om 06:57 in Algemeen
Voordat Sam Raimi een hele franchise lanceerde en Spider-Man succesvol tot leven bracht, werkte een heel ander man aan de franchise: James Cameron. Hoewel zijn project uiteindelijk door het ijs viel, zien we wel invloed van het project op de Spider-Man-film van Raimi.

Scenarist David Koepp sprak met de site IGN over hoe invloedrijk het werk van Cameron was. Volgens hem hielp het heel erg dat Cameron aan de film meewerkte en dat daarop voortgeborduurd kon worden. Bovendien waren er erg goede ideeën van Cameron die later gebruikt zijn.

Goede plannen
Een van de redenen waarom Cameron zo goed was, is volgens Koepp hoe serieus hij Peter Parker nam. "Hij nam het heel serieus. Peter was gewoon echt een serieus personage en de superheldenfilm werd als een genre serieus genomen. Dit was in 2000 en 2001, toen ik Spider-Man schreef en er sinds de tweede Batman geen goede superheldenfilm meer gemaakt was. X-Men was nog niet uitgebracht."

Maar er werden ook delen van Cameron gehouden, waaronder "de organische webshooters, waar sommige mensen helemaal weg van waren en anderen niet. Maar het was zijn idee en ik heb het met veel plezier gebruikt."

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair