'Harry Potter'-actrice noemt de fans ongezond en obsessief

'Harry Potter'-actrice noemt de fans ongezond en obsessief

Dit gaan de Potter-fans misschien niet heel leuk vinden.

Ben jij fan van Harry Potter, of misschien geweest? Het zou zomaar kunnen. De boeken werden jarenlang verslonden door tieners en oudere jeugd en ook de films zijn bijzonder geliefd. Maar zijn de Potter-fans misschien ook een beetje ongezond en obsessief?

Volgens actrice Evanna Lynch, die in de laatste vier films in de reeks de rol speelde van het personage Luna Lovegood, zijn de fans dit zeker. Ze was zelf overigens ooit ook zo. Onderstaande zei ze tijdens de Talking Tastebuds podcast:


"Ik was echt een obsessieve Harry Potter-fan. Ik begon de boeken te lezen toen ik een jaar of acht was, en dat was gewoon mijn hele identiteit voor een tijdje. Het is best gênant... De hele fancultuur... Ik denk dat het een beetje ongezond is, weet je, geobsedeerd zijn door een persoon.

Want toen ik Daniel [Radcliffe], Emma [Watson] en Rupert [Grint] ontmoette, wist ik min of meer alles over hen. Ik kende de namen van hun huisdieren, ik kende hun verjaardagen, ik kende de namen van hun ouders en ik moest doen alsof dat niet zo was."

Ongezond en gevaarlijk
Lynch snapt wel dat veel kinderen ermee te maken krijgen. "Het gebeurt als tiener, je bent zo onzeker en je probeert jezelf te vinden. Je ziet andere mensen en ze lijken geweldig en goddelijk." aldus de actrice die na de Potter-films nog steeds zoekt naar nieuw succes op het witte doek of kleine scherm. "Ik denk niet dat het gezond is. Ik denk gewoon dat de fancultuur een beetje gevaarlijk is. Je kunt jezelf erin verliezen."

NieuwsFilm

meest populair